Klar, parat - SY!

Mad til træningen

Jeg går i fitness! Og når man går i fitness, er der et utal af forskellige råd om, hvad man skal spise før og efter – og hvad man ikke skal. Det er lidt af en jungle! Men alfa omega er, at man får noget at spise efter træningen – og gerne noget protein til at genopbygge muskelfibrene, så de kan blive sunde og stærke.

Hmm ..! Hvad skal man så tage med til at spise? Tjo, jeg har prøvet lidt forskelligt. Bl.a. hytteost brugte jeg i et godt stykke tid. Jeg tog ca. 100 g med, hvad der svarer til 10 g protein, som jeg et eller andet sted har læst, burde være nok (nu skal det også siges, at jeg ikke træner mine muskler synder og sammen, så bare lidt protein tænker jeg er fint). Efterhånden bliver hytteost, der har ligget udenfor køleskabet i 1½-2 timer bare lidt ulækkert at spise …

Derudover har jeg prøvet at tage proteinpulver, som man blander op med vand. Det smager af – bvadr! Tyndt og lidt lunkent chokolademilkshake. Puha! Vaniljepulver har jeg også smagt – og det er ikke bedre. Dog kan man godt vænne sig til det, men jeg lærte aldrig at gøre andet end bare at sluge det.

Nå! På det sidste er det blevet til proteinbar. Jeg har købt dem i Tyskland flere gange, fordi de er SÅ meget billigere. Jeg har som regel købt dem, der indeholder ca. 30 g protein – hermed kan jeg dele den i tre stykker (10 g i hver), og så koster en træningskost jo efterhånden ikke ret meget. SMART! Dog har jeg det sådan, at man med sådan nogle barer aldrig rigtig ved, hvad det egentlig er, de kommer i dem, hvilket har fået mig til selv at lave nogle!

Det er så lige præcis det, jeg for første gang har gjort i dag! Jeg havde ikke nogen opskrift, så jeg søgte lidt på Google og fandt en, som Frejas Verden har lavet. Hun kalder dem energibar og linker til en anden blog, hvor de er blevet brugt til træning. Voilà – lige noget for mig – og så havde jeg oven i købet de fleste (…) ingredienser. Nu er det sådan med mig og opskrifter, som tidligere sagt: jeg følger dem faktisk aldrig helt! Hvis jeg mangler et krydderi eller noget andet, så skifter jeg det bare ud med noget andet. Og som regel skal der også rugmel i hvedeboller – og sådan vil det altid være!

Opskriften (til 14 stk), jeg gik ud fra, lyder ca. sådan her:

1½ dl grofthakket mandler – 10 grofthakkede tørrede abrikoser – 1 dl blandet frø og nødder: femkornsblanding, paranødder – 2 dl grovvalsede havregryn – 1 dl tranebær – – ½ dl kokosmel – 1 spsk kanel (ca.) – 1 tsk stødt ingefær (ca.) – 1 tsk kardemomme (ca.) – 45 g mørk chokolade – 2 æg – 6 spsk varmt vand – 1 dl rugmel – 3 spsk med top økologisk valleproteinpulver (hvilket dog ikke er nok, hvis der skal 10 g i hver)

Kog vand og læg tranebærrene (sammen med abrikoserne er dette sukkeret i muslibaren) i blød i varmt vand. Bland alle de andre ingredienser sammen. Bred dejen ud i en bageform beklædt med bagepapir. Bages i 175 grader i ca. 30-35 min.

De er alletiders, og som min kæreste siger: meget musliagtige! De skal bare pakkes ind i noget mellemlægspapir med en elastik om, og så skal de nok smage godt efter at musklerne er blevet brugt.

Nogle af de mange mange ingredienser. Næsten alt kan bruges!

Nogle af de mange mange ingredienser (bortset fra min kæreste …). Næsten alt kan bruges!

Hele blandingen - mums, masser af farve!

Hele blandingen – mums, masser af farve!

Klar til at komme i ovnen.

Klar til at komme i ovnen.

De færdige musli-/energi-/proteinbar. Mmm!

De færdige musli-/energi-/proteinbar. Mmm!

Jamen altså, ser det ikke bare godt ud!? Jeg kunne i hvert fald godt spise den!

Jamen altså, ser det ikke bare godt ud!? Jeg kunne i hvert fald godt spise den!

Min kærestes proteinbar ... Bestående af peanutbutter, grovvalsede havregryn, proteinpulver og mælk. Blandes og skal køles i køleskab/fryser. Ville I ikke også vælge min?

Min kærestes proteinbar … Bestående af peanutbutter, grovvalsede havregryn, proteinpulver og mælk. Blandes og skal køles i køleskab/fryser. Ville I ikke også vælge min fremfor hans ..?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Klar, parat - SY!