Reminderen

“Mine små børn”

Her til formiddag har jeg været “i haven” – dvs. på terrassen! På kollegiet, hvor min kæreste og jeg bor, har vi en fælles terrasse, hvor jeg har en plantekasse stående. I den har jeg i foråret plantet en hel masse krydderurter – oregano, rosmarin, timian, koriander, bredbladet persille osv. Desværre var det meste væk, da vi kom tilbage efter sommerferien. Men så prøver jeg bare igen, selvom årstiden nok ikke er den bedste at begynde på det i.

Timianen og persillen stod der stadig (sammen med en masse purløg, som en eller anden må have plantet …), men det kan man jo ikke lave ret meget mad med … Derfor har jeg indenfor fået sået nogle korianderfrø. Vietnamesisk mad KRÆVER koriander, og så er det bare en vidunderlig god krydderurt! Når man planter koriander, behøver man ikke at overhælde jorden med frø, for ellers kommer de til at stå alt for tæt, og så får de inderste ingen sollys. Korianderne er nok en af de nemmeste krydderurter at plante – spirerne ser man allerede efter ganske få dag i modsætning til fx rosmarin, der godt kan tage et par uger, før de dukker op til sollyset.

Korianderen har jeg sammen med noget mynte fået plantet ud i plantesækken i dag. Derudover fik jeg omplantet nogle chilispirer og citronplanter over i nogle større potter, så der er mere plads og næring til rødderne.

Citronplanterne vil jeg inden længe lave et indlæg med, for det er en hel speciel (i hvert fald, hvis man ikke er vant til at lave sine egne planter) proces, man skal igennem, før de begynder at spirer i jorden.

Her til efteråret er en af mine projekter at få plantet hvidløg. Selvom det er en billig grøntsag, synes jeg, at det kunne være sjovt at lave sine egne. “Såningen” skal foregå her til oktober, og så skulle jeg gerne kunne spise dem til næste forår. Et spændende projekt, som jeg glæder mig til.

Som man måske kan fornemme, har jeg liiidt grønne fingre – men så heller ikke mere end det! Krydderurter og indendørs planter kan jeg lige klare, hvorimod jeg står af, hvis mine forældre fx skal have fjernet ukrudt i haven … Alle andre planter passer og plejer jeg så godt, at min kæreste synes, at det er som om, at det er mine små børn, der skal passes …

Korianderspirer klar til at blive sat i plantekassen.

Korianderspirer klar til at blive sat i plantekassen.

Plantekassen (fra Bilka) med en masse nye og gamle krydderurter (persille, purløg, koriander, mynte, timian og rosmarin).

Plantekassen (fra Bilka) med en masse nye og gamle krydderurter (persille, purløg, koriander, mynte, timian og rosmarin).

Korianderspirerne har fået dannet sig et kæmpe rodnet, så det var vist ved at være på tide, at de fik mere plads.

Korianderspirerne har fået dannet sig et kæmpe rodnet, så det var vist ved at være på tide, at de fik mere plads.

Krydderurter, orkideer, citronplanter osv. - eller som min kæreste siger: drivhuset!Krydderurter, orkideer, citronplanter osv. – eller som min kæreste siger: drivhuset!

Chilispirer!

Chilispirer!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Reminderen