Ups - ny jakke ...

Til tedrikkeren – Fra tedrikkeren

Som tidligere nævnt, så er vi jo ved at gå vinteren i møde, så derfor må vi finde nogle ting til at gøre dagene lidt hyggeligere og varmere på. Det har jeg bl.a. gjort ved at lave en tehætte! Stofferne har I set før – fra min varmepude samt fra min frakke (her, her og her), som jeg er i gang med.

Tehætten har jeg lavet flere eksemplarer af: en til mig selv, som billederne herunder, samt en til min mor med nisser, som kan bruges til jul, og nu altså en ny en, som skal bruges til gave (den tog mig fem kvarter at lave for et par aftener siden …). Den er meget simpel at lave og tager som sagt ikke ret lang tid. Så det er en supergod ide som gave – eller hjemmelavede ting er altid gode ideer som værtindegaver!

Min måler ca. 35 cm i bredden og 25 cm i højden. Jeg starter med at klippe to gange to stykker, som næsten har form som halvcirkler – to af stofferne er det udvendige (her bordeaux) og de to andre er til til den “indvendige tehætte” (min er neutral – sort). Til sidst har man brug for lidt mindre halvcirkler klippet af pladevat. De to udvendige stykker syes langs den afrundede kant ret mod ret og vendes med ret/forsiden udad, mens de to indvendige stykker syes ret mod ret, men vendes ikke! Den sidstnævnte lægges ind i den udvendige, og mellem hvert udvendige og hvert indvendige stykke stof lægges de to pladevat ind. Nu mangler man bare at sy det lige stykke – i hånden – ved at bukke stofenderne ind mod hinanden og sy langs furen! Hvor nemt kan det være!? Jeg plejer dog lige at slutte af med at sy igennem alle lag øverst på hætten for at lagene ikke rutsjer fra hinanden.

Herunder er der billeder af den lyse med mønster, som jeg lavede for noget tid siden samt den nye bordeaux-farvede, som som sagt er lavet for nylig.

Her er jeg ved at tegne min tidligere tehætte efter på det bordeauxfarvede stykke stof/uld.

Her er jeg ved at tegne min tidligere tehætte efter på det bordeauxfarvede stykke stof/uld.

Og SÅ skal symaskinen i gang. Her sys der langs den runde kant i den "inderste tehætte".

Og SÅ skal symaskinen i gang. Her sys der langs den runde kant i den “indvendige tehætte”.

Alle seks lag på ræd og række.

Alle seks lag på ræd og række.

Sidste step. Bunden/Det lige stykke sys sammen i hånden. Det yderste (bordeaux) og det inderste (sort) stykke stof bukkes ind, og der sys med små diskrete sting langs "furen".

Sidste step. Bunden/Det lige stykke sys sammen i hånden. Det yderste (bordeaux) og det inderste (sort) stykke stof bukkes ind, og der sys med små diskrete sting langs “furen”.

Tehætten, som jeg lavede for måneder siden, bliver brugt!

Tehætten, som jeg lavede for måneder siden, bliver glædeligt brugt!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ups - ny jakke ...