Krop i rum

Anden optagelsesprøve er over and done!

I lørdags fik vi sidste del af optagelsesprøven fra 2008. Vi fik præcis otte timer til den – ligesom til den rigtige prøve – for at mærke tidspresset. Og det kunne også mærkes – tiden var knap!

Vi fik hver en problemformulering, som sagde, at vi skulle lave et rum i model med en grundflade på max 25 m2, der skulle indeholde en pejs, et bassin og et sted, hvorfra man kunne se en udsigt fra. På 25 m2 – som sagt! Opgaven var altså noget mere konkret end tidligere opgaver, vi har fået her på højskolen, hvilket gjorde os lidt usikre. Skulle opgaven være meget abstrakt stadigvæk, eller skulle vi “bygge huse”!? Jeg valgte nok lidt en mellemvej med vægge og loft, men på ingen måde kvadratisk.

Noget af det vigtige ved denne opgave var, at vores arbejdsproces blev tydeliggjort i form af tegnede skitser samt skitsemodeller. Se nedenfor.

Nogle af mine mange skitsetegninger (husk nu de blokbogstaver, Malene!).

Nogle af mine mange skitsetegninger (husk nu de blokbogstaver, Malene!).

En skitse af min grundplan - sådan ca.

En skitse af min grundplan – sådan ca.

Den første og meget simple model, men hvor jeg her også har tænkt aksen fra øst mod vest med et rum, der åbner sig mere og mere.

Den første og meget simple model, men hvor jeg her også har tænkt aksen fra øst mod vest med et rum, der åbner sig mere og mere.

Her er en lille minimodel af min endelige store model. Denne er dog lavet i træpap.

Her er en lille model af min endelige store model. Denne er dog lavet i træpap.

Den endelige model skulle laves i et lidt sjovt materiale – nemlig skumpap. Det er noget nemmere at arbejde med ift. træpap. Med modellen tænkte jeg, at jeg ville bygge det op med et vindue nede ved jorden ved bassinet mod øst (solopgang) og et mere åbent rum i den modsatte ende, vest, hvor udsigten og pejsen skulle ligge. Derudover er der forskellige vinduer, hvor lyset kan komme ind.

Et rum dannet af tre dele (to firkanter og en trekant), der støder op til et fælles rum.

Et rum dannet af tre dele (to firkanter og en trekant), der støder op til et fælles rum.

Her ses lidt af det lysindfald, som jeg havde lagt vægt på. Derudover kan man se, at åbningen mod vest (fortil) er noget større end mod øst (bagtil ved bassinet).

Her ses lidt af det lysindfald, som jeg havde lagt vægt på. Derudover kan man se, at åbningen mod vest (fortil) er noget større end åbningen mod øst (bagtil ved bassinet).

Et indblik i lyset omkring bassinet.

Et indblik i lyset omkring bassinet.

Den sidste del af opgaven var at tegne to tegninger, der viste stemningen i vores rum. Det skal siges, at jeg havde en halv time til de to tegninger og til at skrive 100 ord om mine ideer, så det gik temmelig stærkt, men tegningerne kommer alligevel her.

Mine hurtige (skitse)tegninger af mit rum.

Mine hurtige (skitse)tegninger af mit rum.

Det var på en måde en meget lang dag – det er det som regel, når man skal/er til prøve, også selvom det her jo kun var for “sjov” og ikke den endelige optagelsesprøve. Samtidig føltes det også som om, at vi havde meget meget kort tid til at fuldføre hele opgaven, fordi der netop var så mange delopgaver, der skulle være færdige inden de otte timer. Ydermere var jeg nødt til at gå en halv time før, fordi jeg skulle med toget hjem på weekend.

Men det var en stor sejr for mig, da jeg i går skulle lægge mit arbejde frem for vores lærer, der skulle bedømme hver vores arbejde. Jeg fik ros – især for min model, som han syntes fungerede godt. YES!

Og videre til næste projekt (fire dage med tegning) …

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Krop i rum