Strandsten Pude

Ankommet til Rødding Højskole

Puha, endelig landet – både fysisk, men også (næsten) mentalt! Vi ankom i går formiddags, men det føles allerede som om, at vi har været i gang i lang lang tid. Vi er blevet sat i gang fra næsten første sekund, vi kom hertil.

Rødding Højskole ligger midt i Jylland – et sted mellem Kolding og Ribe, i den meget lille flække, Rødding. Bygningerne er fra midten af 1800-tallet og har været brugt som højskole siden 1844 – dog med et par pauser indtil i dag, hvor den igen er kommet i aktiv brug. Vi er i alt 80 elever på skolen, hvoraf 13 af os er tilmeldt kurset “Arkitektur – klar til optagelse?”. Kurset skal netop gøre os klar til optagelsesprøven på en af landets to arkitektskoler her til foråret.

Men som sagt har vi allerede lavet en hel masse. I går havde vi tre timers undervisning, hvor vi øvede os i at skitsere en del af et rum samt en bygning bygget i model. Sidstnævnte skulle gøres på både 1 min. 10 gange, på 2 samt 5 min. Det var en god øvelse i at lære at skitsere hurtigt og få de vigtigste ting med i tegningen. Samtidig lærte vi også, hvordan man får dynamik (lange streger) i billedet i modsætning til et mere statisk (man små (usikre?) streger) motiv. Store armbevægelser er altså bedre end små og forsigtige.

I dag byggede vi videre på vores skitsering af en del af et rum ved at lægge skygger ind i billedet og give rummet en “personlighed”/stemning. Efter frokost gik vi i gang med et helt andet projekt delt op i tre faser. Vi fik to og to udleveret forskellige ting fra genbrug, som i løbet af en par timer skulle bygges sammen til et rumligt forløb. Det var en ret sjov, men også krævede og meget kreativ opgave. Vi fik bl.a. en gammel telefon med drejeskive, som vi fik splittet totalt fra hinanden og omdannet til en bombe … I fase to skulle vi igen vha. pap lave en arkitekton med et rummeligt forløb, der skulle være en spejling af vores model og dermed en fortolkning af denne. Denne ses også på en af nedenstående billeder og skal forestille en mørk, lidt skummel by med mange mørke gader – altså lidt samme stemning, som man skulle få ved at se virvaret af ledninger i modellen, der forestiller en bombe. I tredje fase skulle vi på et aflangt stykke pap tegne de to modeller sammen oven på hinanden, men altså kun i et enkelt snit af modellerne. Arkitektonen blev tegnet meget forsimplet med tomme og triste bygninger, mens vores første model bliver analyseret til et “KABOOM!” – altså bomben er sprunget i den sidste fase af projektet, og husene står triste og tomme tilbage.

Så ja, vi har kun været her i gange få timer (havde jeg nær sagt), men vi har lært en hel masse allerede! Og vi skal være her i knap en måned endnu, så der kan nå at ske rigtig meget! …

Udsigt fra mit værelse oppe under taget på hovedbygningen. Selve hovedbygningen har jeg ikke nået at tage et billede af - vi har arbejdet i mere eller mindre alle dagens lyse timer ...

Udsigt fra mit værelse oppe under taget på hovedbygningen. Selve hovedbygningen har jeg ikke nået at tage et billede af – vi har arbejdet i mere eller mindre alle dagens lyse timer …

Et blik ind i vores "tegnestue", som er en gammel lade, der for et halvt år siden er blevet færdigrenoveret og lavet om til nogle fantastiske lokaler til os "arkitekter" og "de grafiske designere". Det er utroligt skønt med de store lyse lokaler med højt til loftet.

Et blik ind i vores “tegnestue”, som er en gammel lade, der for et halvt år siden er blevet færdigrenoveret og lavet om til nogle fantastiske lokaler til os “arkitekter” og “de grafiske designere”. Det er utroligt skønt med de store lyse lokaler med højt til loftet.

Min første tegning, hvor der er arbejdet skygger ind i. Ok arbejde med perspektiv - men fremskridt/forbedringer i min streger er vel ok at satse på.

Min første tegning, hvor der er arbejdet skygger ind i. Ok arbejde med perspektiv – men fremskridt/forbedringer i min streger er vel ok at satse på.

Fase 1-modellen, bomben, der antændes ude i det simple ydre (controlleren) og sætter gang i et virvar af ledninger, klokker, skruer osv. i bomben, der er lukket inde af tykke ledninger og en højtaler (for at danne et rum).

Fase 1-modellen, bomben, der antændes ude i det simple ydre (controlleren) og sætter gang i et virvar af ledninger, klokker, skruer osv. i bomben, der er lukket inde af tykke ledninger og en højtaler (for at danne et rum).

Fase 2 med arkitektonen på den anden side af modellen. Den er en forsimpling af modellen, men virker også meget tom - lidt lige som en forladt, mørk by. Igen er der kontrasterne med det indre/ydre, simple/komplekse samt det omvendte hierarki, hvor den lodrette søjle egentlig ikke er så vigtig ift. bomben/den større boks (mørke hus) til højre i arkitektonen.

Fase 2 med arkitektonen på den anden side af modellen. Den er en forsimpling af modellen, men virker også meget tom – lidt lige som en forladt, mørk by. Igen er der kontrasterne med det indre/ydre, simple/komplekse samt det omvendte hierarki, hvor den lodrette søjle egentlig ikke er så vigtig ift. bomben/den større boks (mørke hus) til højre i arkitektonen.

Fase 3 med den simple og tomme baggrundstegning (fortolkning af arkitektonen) samt udviklingen af bombens "historie" i forgrundet med "KABOOM!".

Fase 3 med den simple og tomme baggrundstegning (fortolkning af arkitektonen) samt udviklingen af bombens “historie” i forgrundet med “KABOOM!”.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Strandsten Pude