Vafler til morgenmad
Ak ja, morgenmad! Det er ikke altid så spændende, som det kunne være. Ofte består min af Havre fras eller lignende, havregryn, müsli og lidt mandler tilblandet mælk, så Havre frasen ordentligt kan blive blød og snasket. Og ja, tykmælk er prøvet, men det falder ikke i så god jord …
Men så er det jo dejligt at være på ferie hos sine forældre, og ekstra dejligt, når lillesøster også er på besøg. Hun har det nemlig med at blive inspireret af blogs, hvor de bl.a. laver god morgenmad. Heriblandt havde hun fundet en opskrift på rimelig sunde vafler, som er meget hurtige at lave.
Til en person, der muligvis rækker lidt mere end til en vaffel (bl.a. afhængig af bananstørrelse, og hvor tyk man synes, at dejen skal være), skal man bruge en banan, et æg og 20 g havregryn (eller mel, boghvedeflager eller lignende). Det er da ret sundt – og nemt! Det hele moses sammen, vaffeljernet smørres med lidt smør, og dejen hældes på. Efter et minut eller halvandet er der en dejlig – og mættende! – vaffel. Vi plejer at lægge en god spiseske skyr på, som drysses med mandler, evt. blåbær – og hvis man vil være rigtig sød ved sig selv, så også et knust stykke mørkt pålægschokolade.
Det er meget nemt, og hvis man ikke lige har et vaffeljern, kan man af samme dej også lave små (amerikanske) pandekager, som smager mindst lige så godt.
Ingen kommentarer endnu