Fønix #13 December

Fønix #13 – Julekort

Så udkom andet Fønix-blad med en artikel om KREA-tivitet. Denne gang i julenummeret. Jeg fremlagde to små projekter, hvoraf det første blev vist frem i forrige indlæg og kan ses her.

Det andet DIY projekt lovede jeg i bladet at uddybe, hvilket jeg vil gøre her blot med et andet lignende projekt, som jeg faktisk har arbejdet på tidligere (to fluer med ét smæk! (…)). Nemlig her.

Projektet går ud på at lave et kort med broderi eller tegning ud fra et billede/tegning, som man enten selv har lavet, eller som man har fundet på Internettet, i en bog eller andet sted. Til bladets projekt havde jeg fundet Chi-Rho symbolet, som ifølge Wikipedia er ‘de to første bogstaver i Χριστός, græsk for Kristus‘. Det religiøse brugte jeg både, fordi det er et katolsk blad, som jeg skriver for, samt fordi julen jo venter lige rundt om hjørnet.

Endnu et simpelt projekt, som jeg med et andet eksempel vil lægge op på bloggen i løbet af kort tid.

Dette lille projekt er det andet “ekstra projekt”, som jeg havde med i sidste artikel i Fønix.

I mit eksempel her på bloggen har jeg taget udgangspunkt i et snefnug, som jeg fandt på Google ved blot at skrive ‘snefnug silhouette’ i søgefeltet. Med en kraftig blyant (eller kuglepen) tegnede jeg et snefnug over på et stykke ternet papir.

Det er jo december og snart jul, og til det hører der (i hvert fald i tankerne) sne til.

Det er jo december og snart jul, og til det hører der (i hvert fald i tankerne) sne til.

Papiret hang jeg med et stykke tape op på vinduet, og oven på dette satte jeg med et par andre stykker tape et stykke stof i passende størrelse fast henover. Med en svag blyantsstreg har jeg tegnet snefnugget af over på stoffet. Ved at bruge denne metode og ikke blot tegne snefnugget direkte på stoffet, undgår man sjuskeestreger, som er svære at fjerne fra stoffet igen.

Papir og stof er klistret op på vi desuden, og så skal der bare tegnes af med en tynd blyantsstreg.

Papir og stof hængt op på vinduet. Der skal kun tegnes en ganske svar blyantsstreg, så man undgår at se det efterfølgende.

Nu skal man blot tegne, brodere eller på symaskinen sy stregerne op. Jeg har broderet på begge mine kort, da jeg synes, at det giver det flotteste resultat. En symaskine kan også gøre det, men der skal man være virkelig god til at styre den – synes jeg.

Nu til det lidt mere sjove arbejde, hvor der bliver lagt farve på snefnugget.

Nu til det lidt mere sjove arbejde, hvor der bliver lagt farve på snefnugget. Der er mange teknikker, når man brodere. Jeg har valgt teknikken som vist på billedet, hvilket jeg synes passer bedst til netop det her projekt. Men stregerne kan fx også gøres tykkere ved at bruge andre teknikker, som jeg regner med at komme lidt mere ind på i senere blogindlæg.

Nu mangler man blot det sidste, nemlig at få stoffet limet (eller syet) på et stykke pap. Her har jeg valgt noget pap, som minder meget om det stykke, der sidder på bagsiden af papirblokke (ved at bruge dette, er der heller ikke noget, der går til spilde …). For at gøre kortet lidt mere eksklusivt har jeg foldet et stykke naturpapir til indvendigt at kunne skrive på og sat det fast med et stykke sejlgarn omkring ‘ryggen’ af kortet.

Haha! Jeg kan tydeligt se,at jeg havde lidt travlt, da jeg lavede det her kort. Det kunne godt være gjort lidt mere præcist, som på det kort, der er med i Fønix #13. Men så kan man da se, at det er hjemmelavet!

Haha! Jeg kan tydeligt se,at jeg havde lidt travlt, da jeg lavede det her kort. Det kunne godt være gjort lidt mere præcist, som på det kort, der er med i Fønix #13. Men så kan man da se, at det er hjemmelavet!

For at se andre kort, jeg har lavet, kan man klikke herher, her, her og her.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fønix #13 December