Rikke Darling

Avocadotræ … Hvorfor ikke!?

Nyt projekt: at plante en avocadosten! Why? I hvert fald ikke, fordi jeg forventer, at der kommer avocadoer på det – i hvert fald ikke i de første mange år, men nok mere, fordi jeg er nysgerrig og synes, at det er utroligt fascinerende, at sådan en “lille” kerne kan blive til sådan et stort træ.

Sådan har jeg det nok for det meste, når jeg begynder at så dem. Det er hele processen, der er spændende. I de første par dage efter såningen, går jeg hele tiden og kigger ned i jorden – og nogen gange graver lidt rundt i det – for at se, om nogle af frøene ikke skulle begynde at spire. Endelig kommer de frem, og så glæder jeg mig over, at bladene folder sig ud og bliver større osv. osv.

Nogle gange når mine krydderurter at visne eller blive kedelige og blege i farverne, fordi jeg egentlig ikke rigtig ved, hvad jeg skal bruge dem til, og så står de der bare. Så det er selve processen fra frø til plante, jeg er imponeret over.

Nå, tilbage til avocadostenen. Jeg så det hos en ven for nylig og tænkte, at jeg da selvfølgelig også ville prøve det. Derfor har jeg nu endelig fået spist min (sunde!) avocado og nappet stenen ud af den. På en video på YouTube så jeg, at man skulle gøre følgende:

Rengør advokadostenen, stik tre tandstikker/spidsede tændstikker i siden på stenen, og læg hele opstillingen på toppen af et (plastik)krus, sådan så den spidse ende af stenen vender opad, og den mere flade ende med den mere uregelmæssige overflade (her kommer roden ud) nedad. Derefter fyldes kruset med vand, men kun således, at ca. halvdelen af stenen er dækket. Kruset anbringes et varmt sted, fx i vindueskarmen. Efter noget tid (sandsynligvis uger?), begynder stenen at flække i bunden, og en rod begynder at vokse frem.

Så langt er min selvfølgelig ikke nået endnu, men det videre forløb skulle være, at der også begynder at vokse en stilk oppe fra toppen, og når den begynder at blive 10-20 cm lang og har fået blade, der har foldet sig ud, skal den i jord (ifølge videoen efter 2-3 mdr.).

Fortsættelse følger …

Her er der kommet tre tændstikker i siden på stenen.

Her er der kommet tre tændstikker i siden på stenen.

Vandet skal kun op til ca. halvdelen af stenen, eller således at kun bunden er dækket.

Vandet skal kun op til ca. halvdelen af stenen, eller således at kun bunden er dækket.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rikke Darling