Lyseholdere af ståltråd

Citater på væggen

En af de første ting, jeg startede med for alvor at være kreativ med, var broderiet. Allerede fra 7.-8. klasse blev jeg ret hook på håndarbejdstimerne, som jeg ikke kunne få for få af. Især i det sidste år fik jeg lov til at sidde og brodere på et billede, der i dag måler det samme som et A4-papir. Det var da lidt sejt at kunne lave et så stort arbejde – og i dag er jeg lidt stolt over, at jeg også dengang havde så meget tålmodighed, for det tager sin tid at lave sådan et projekt!

Siden dengang har jeg lavet en del andre både større og mindre broderier, som hænger hjemme på mit værelse hos mine forældre (min kæreste synes, at det er for bedstemorsagtigt at brodere, så de store billeder “må ikke” hænge hjemme i vores lejlighed … Men mon ikke, at jeg på et tidspunkt sniger et op på væggen alligevel – hvem ved!).

Udover at lave decideret billeder, har jeg også fornylig haft en periode, hvor jeg skrev små citater på broderierne. Det er citater fra magasiner, bøger eller noget, jeg selv har villet have ned på skrift. De er meget simple at lave:

Man har brug for broderistof (kan fx købes hos Panduro Hobby eller Stof&Stil), en nål og broderitråd samt evt. en glasramme (fx fra Tiger som mine). Man finder et godt citat og starter med at skrive det ned på ternet papir, så man kan få tilpasset bogstaverne ift. hinanden. Herefter skal man bare have besluttet, om citatet skal sidde midt på stoffet eller oppe/nede/til venstre/højre … Og så begynder man at sy ganske almindelige for- og bagsting! Jeg fremhæver et af de vigtigste ord i citatet med en farve, mens resten af teksten bliver i sort. Men hvorfor ikke prøve at gøre det omvendte …

Og så er det bare med at få det i ramme og op på væggen (som en af citaterne faktisk er kommet her i lejligheden – må jeg nok indrømme) eller give den til en god veninde/en man holder af.

Skriv først citatet ned på papir. Hermed kan man både finde bogstavernes form samt deres indbyrdes forhold.

Skriv først citatet ned på papir. Hermed kan man både finde bogstavernes form samt deres indbyrdes forhold.

To citater fra Femina hhv. Dalai Lama. Ramerne er fra Tiger til 30kr.

To citater fra Femina hhv. Dalai Lama. Rammerne er fra Tiger til 30kr.

Her hænger et af citaterne diskret sammen med en masse andre billeder.

Her hænger et af citaterne diskret sammen med en masse andre billeder …

2

 • Dejlige, opløftende og inspirerende citater 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • kreativitet

   Ja, det var også mine tanker med dem. Og så står de lidt forskellige steder i lejligheden, så jeg hele tiden kan blive mindet om dem :).

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lyseholdere af ståltråd