Avocadotræ ... Hvorfor ikke!?

Frakkelommer – “trim godtgørelse”!?

Ja, det er ikke altid lige til at forstå, hvad der menes med syopskrifterne – når der fx står “Trim allowance” – af hvad for noget? Google Translate, here we come! Og den oversætter “allowance” til “godtgørelse”. Okay, så langt, så ikke så godt … Efter at have funderet noget over dette mærkelige begreb, fandt jeg frem til, at et “synonym” for “godtgørelse” kunne være “overskud”. Altså jeg skulle trimme/klippe overskuddet af stoffet af. Aha, se så giver det hele lidt mere mening …

Okay, men jeg er altså kommet videre med min frakke. Til at starte med gik det helt forrygende med overdelen. Der var ikke så meget bøvl, selvom jeg ofte synes, at det er den del, der er det mest besværlige, fordi det skal passe så godt over skuldrene osv. osv.

Nu er jeg så nået til nederdelen, som har voldt lidt flere problemer. Uld er og bliver tykt stof, så derfor fylder det også meget mere og falder derfor ikke så let som fx forstof, som man kan se på frakkens for, jeg syede for noget tid siden. Dette var jeg også meget opmærksom på, da jeg skulle ud og købe stoffet. Alligevel synes jeg indtil videre, at det har været svært at få det til at falde, som jeg gerne vil have det til at gøre. Jeg er ikke færdig med den del, så det kommer der først billeder op af senere.

Det, som jeg til gengæld “nemt” har fået syet, er lommerne. Som man kan se på overskriften og indledningen, så vakte syopskriften dog lidt problemer – men jeg fik lommerne syet. Det er slet ikke så svært, når man først har forstået, hvordan det skal gøres: der klippes to lommeposestykker i forstof ( i alt en lomme) og et aflangt stykke uld (ca. 15 x 6 cm). Uldet bøjes på langs og syes i de to korte ender (så stoffet nu er blevet halvt så bredt og lidt kortere) – reststoffet klippes af i de to ender og hjørnerne klippes af, og til sidst vendes stoffet. Uldstykket sættes fast langs kanten af sidesømmen, og ovenpå hæftes/ries den ene lommepose fast. Den anden del af lommeposen sættes på stoffet på den anden side af sidesømmen. Til sidst lægges de to stykker vrang mod vrang og syes hele vejen rundt langs kanten (dog selvfølgelig ikke langs åbningen, hvor hånden skal stikkes ned i …). Og voilà, så har man en lomme. Og så er det bare at komme i gang med den anden …

Senere følger en fortsættelse på færdiggørelsen af frakken – forhåbentlig inden længe ..!

Her er jeg ved at måle afstanden fra taljebåndet og ned til, hvor den øverste del af lommen skal sættes fast.

Her er jeg ved at måle afstanden fra taljebåndet og ned til, hvor den øverste del af lommen skal sættes fast.

Det aflange stykke uld er her blevet bøjet på den aflange side, syet i begge ender og vendt med vrangen indad og ret udad. Til sidst er den sat fast på kanten af stoffet til sidesømmen (her dog lidt inde på stoffet, da noget af stoffet skal klippes af).

Det aflange stykke uld er her blevet bøjet på den aflange side, syet i begge ender og vendt med vrangen indad og ret udad. Til sidst er den sat fast på kanten af stoffet til sidesømmen (her dog lidt inde på stoffet, da noget af stoffet skal klippes af).

Lommeposen er klippet ud i forstof og riet rundt langs kanten.

Lommeposen er klippet ud i forstof og riet rundt langs kanten.

Forstoffet vendes med ret ind mod forstoffet og ries ovenpå det aflange uldstykke en halv cm fra kanten.

Forstoffet vendes med ret ind mod forstoffet og ries ovenpå det aflange uldstykke en halv cm fra kanten.

Den - næsten - færdige lomme. Jeg mangler lige i hånden at sy siderne af det aflange uldstykke fat til selve nederdelen.

Den – næsten – færdige lomme. Jeg mangler lige i hånden at sy siderne af det aflange uldstykke ned til selve nederdelen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Avocadotræ ... Hvorfor ikke!?