Frakkelommer - "trim godtgørelse"!?

Rejsevenligt Scrabble

I foråret købte min kæreste og jeg Scrabble-spillet, som de fleste vist kender. Hjemme hos min familie har vi kun sjældent spillet det, så jeg kender nok bedst spillet fra SFO’en. I foråret begyndte jeg at spille Wordfeud med min mor, og det endte med, at vi sad oppe til sent om aftenen i hver sin ende af landet og battlede om at få triple word hurtigst! Det var ret sjovt! Min kæreste og jeg begyndte også at spille og købte sågar brætspillet – så ja, man kan vist godt sige, at vi blev bidt af det.

I sommers skulle min kæreste og jeg ud på en længere udlandsrejse med en masse andre unge. Vi ville derfor tage nogle spil med til de kedelige timer, men Scrabble-brættet er ikke særlig handy at tage med, hvormed jeg fik ideen til at lave mit eget bræt. På det tidspunkt var jeg i gang med at lave mine citatbroderier, så selvfølgelig skulle brættet da også broderes … Og det er meget nemt – men tager sin tid. Jeg gjorde sådan her:

Man klipper et stykke broderistof på ca. 32 x 32 cm, og så begynder det langvarige, men nemme arbejde: syning af lange, lige linjer (jeg gjorde det i mørkebrun, fordi jeg valgte mit broderistof i en lidt gullighvid (og ikke kridhvid) farve). Afstanden mellem linjerne skal være 11 små tern/12 små huller – hvilket svarer til størrelsen (bredden og højden) på en Scrabble-brik. Man laver 16 linjer horisontalt og 16 linjer vertikalt. Det næste er så blot at brodere bogstaverne DL (double letter), TL (triple letter), DW (double word) og TW (triple word) i et mønster som ses på fotoet nedenfor samt lave et kryds/stjerne/noget andet i det midterste kvadrat. Så er broderidelen færdig – puha, det tog også et par timer eller flere … Det sidste, der skal gøres, er at sy en bagbeklædning på. Jeg har valgt et meget mønstret og tøset stykke stof med masser af blomster, og som passer til farverne på bogstaverne. Det måler ca. 34 x 34 cm, altså et par cm mere end broderistoffet, da bagbeklædningen syes på ved at bukke kanterne om på forsiden og sy det fast langs den yderste linje på alle fire sider. Og hjørnerne prøver man bare at gøre så pæne som muligt (det KAN være lidt svært, men med lidt tålmodighed, kan det faktisk blive meget godt). Og færdig!

Det er som sagt rigtig smart til en tur på rejse, i sommerhuset – eller hvis man fx skal hjem til sin mor næste weekend …

Et styks Scrabble-bræt. Som man kan se, passer 11 små tern til en briks størrelse. Bagbeklædningen er bøjet omkring siderne, så de kommer op på forsiden. Hermed skal man blot hæfte stoffet langs den yderste linje hele vejen rundt.

Et styks Scrabble-bræt. Som man kan se, passer 11 små tern til en briks størrelse. Bagbeklædningen er bøjet omkring siderne, så de kommer op på forsiden. Hermed skal man blot hæfte stoffet langs den yderste linje hele vejen rundt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Frakkelommer - "trim godtgørelse"!?