Rejsevenligt Scrabble

Til de kolde vintermåneder

Der er da bare ikke noget bedre end at få en dejlig kop te eller kakao og et tæppe over sig, når man lige er kommet ind fra en kold efterårs- eller vinterdag. Jeg er ret god til at få drukket en masse te, men helt klart mest, når temperaturene begynder at falde som nu. Mit lager af te (grøn/hvid/sort, frugt/neutral/lakrids osv. osv.) rækker nok også til en 10-20 år, så mon ikke, at det er godt nok, at temperaturen nu begynder at gå mod de kolde grader …

Men men, det er ikke te, der er på dagsordenen (selvom det nu kunne være meget sjovt at prøve at lave sin egen te), men noget andet, som man også kan hygge sig med i de kolde vintermåneder – nemlig en varmepude. Min “svigermor” har en, og jeg har flere steder på nettet set, hvordan man nemt og enkelt kan lave sin egen.

Jeg havde resterne af noget stof, som jeg havde brugt til et par puf, og som lige passede mht. mængden, jeg havde tænkt mig at bruge (ca. 50 x 20 cm). Den inderste pose blev på de to korte og en lang side syet ret mod ret, hvorefter jeg vendte stoffet og syede syv linjer (med samme afstand mellem dem) parallelt med de korte sider. Herefter fyldte jeg hvedekerner (ca. 1,5 kg i alt) i de nu otte lommer. Den sidste lange side blev riet og syet, så hvedekernerne ikke falder ud. Dette var som sagt den inderste pose. Den yderste, “pæne” pose har jeg syet i noget blomstret stof (som på fotoet) i en størrelse lidt større end inderposen (dvs. et par cm større på alle led). Her syede jeg først de to lange sider og en af de korte på symaskinen, lagde inderposen ind i, og syede den sidste korte side i hånden. Og voilà, så har man en varmepude, som man enten kan lægge i mikroovnen i et par minutter eller på radiatoren, hvorefter den kan bruges til at varme fodenden i sengen op med, eller til at lægge om nakken, hvis man fx skulle have ondt der.

En dejlig varmepude lige til at smide under dynen en halv time før, at man skal sove (så er den kolde dyne aldrig et problem længere).

En dejlig varmepude lige til at smide under dynen en halv time før, at man skal sove (så er den kolde dyne aldrig et problem længere).

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rejsevenligt Scrabble