Til de kolde vintermåneder

“Farverige Bali”

For snart fire år siden fik jeg øjnene op for patchwork (eller quiltning om man vil). Jeg havde prøvet at lave nogle mindre pudebetræk af forskellige reststoffer, jeg havde liggende, men det fungerede ikke rigtig for mig. Men en dag i Panduro Hobby faldt jeg pladask for en pakke med pre-cut balistoffer. Balistof vil jeg karakteriserer som rigtig god kvalitetstof med masser af stærke farver og mønstre – og en lidt sjov 3D-effekt. Man kan vist desværre ikke købe pakken længere hos Panduro Hobby, men i stedet fx hos Butik Paradiset. Balistof i metervarer har jeg kun set hos en lille patchworkforretning. Desværre eksisterer butikken ikke længere, men mon ikke, at man kan få det andre steder …

Af den her skønne stofpakke fik jeg lavet et stort sofatæppe. Det tog mig ikke ret meget mere end 1½ måned – men så skal det også siges, at jeg syede på det stort set hver dag. Det mønster, jeg brugte, var meget enkelt og kan ses nedenfor. Jeg startede med at klippe stoffer ud til en stor kvadrat (som skitsen nedenfor) (altså i alt 12 stykker små firkanter). Dem syede jeg sammen ved at sy fx en lille orange og en lille grøn sammen og derefter tilføje en stor orange. Sådan fire mellemstore kvadrater (i forskellige farver) blev til sidst sat sammen til det store kvadrat. Og dem laver man bare 6 x 8 af, dvs. 48 store kvadrater. Man forstår godt, hvorfor det tager så lang tid … De blev alle syet sammen, så det kom til at danne forsiden af tæppet.

SÅ blev jeg doven! At lave det samme på bagsiden var at overdrive det – synes jeg. Så jeg købte noget helt almindeligt, blomstret bomuldsstof fra STOF2000, klippede 3 x 4 store kvadrater (dvs. en svarende til to af de store kvadrater på forsiden) og syede dem sammen. Nu havde jeg både en forside og en bagside, hvorimellem jeg lagde et stort stykke pladevat – også fra STOF2000. Lidt rundt omkring i syningerne syede jeg i hånden gennem alle tre lag for at få dem til at hænge sammen. Langs kanten er der kommet en sort med hvide striber/prikker kantbånd.

Alt i alt er jeg blevet meget tilfreds med resultatet. Desværre er det lidt skrøbeligt, da alle sammensyningerne ikke har været lige gode, så det bruges mest til pynt, men flot ser det ud!

Skitse af en stor kvadrant til forsiden.

Skitse af en stor kvadrant til forsiden.

Det er især 3D-effekten i balistofferne, som jeg er imponeret over.

Det er især 3D-effekten i balistofferne, som jeg er imponeret over.

Balistoffer har en masse mønstre og farver og skinner på en helt speciel måde.

Balistoffer har en masse mønstre og farver og skinner på en helt speciel måde.

Mit farverige tæppe giver en masse liv til rummet, og det er altid en fornøjelse at slå det ud - man er da lidt imponeret over det store arbejde ...

Mit farverige tæppe giver en masse liv til rummet, og det er altid en fornøjelse at slå det ud – man er da lidt imponeret over det store arbejde …

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Til de kolde vintermåneder