Pinterest - de kreatives Youtube

Klar til advent – lyseholdere

Lidt på forkant må jeg indrømme, at jeg er. Det er kun d. 13. oktober – der er altså over to måneder til juleaften, og jeg går og vender øjnene ud, når jeg ser julekalendere og julepynt nede i butikkerne. Ikke desto mindre har jeg i dag lavet noget julepynt! Ja, jeg kunne simpelthen ikke lade være. Min søster gav sig selv sparket til at lave nogle lyseholdere efter at have set mit Pinterest-indlæg forrige dag – og så blev jeg selvfølgelig også inspireret til at lave et sæt.

Sættet består selvfølgelig af fire holdere. Sammen med min far fældede vi for et par år siden vores store blommetræ. Træet har siden ligget i en bunke for at blive brugt til brænde i vores kamin. Ikke alt træet er blevet brugt endnu, hvilket os to piger benyttede os af i dag. Vi fik hver savet fire stykker træ; mine varierer i både højde (6-10,5 cm) og diameter (4,5-6 cm). Det tog ikke så lang tid (vi fik vores kære far til at gøre det …). Næste trin var (vha. fra vores far!) at bore et hul i toppen på hver lille træstub (hold godt fat på træet er min personlige erfaring!). Vi har fået det gjort i starten af træets historie – dvs. i de inderste lag, hvorfra træet startede sit liv. Derfor er hullet heller ikke blevet lige i midten, men hullet virker alligevel ret naturligt placeret.

Og SÅ kom det træls arbejde! Overfladen skulle slibes glat … Suk! Det har taget lang tid. Min søsters blev bedst – jeg gav op, måske for tidligt. Vi har skiftet mellem at bruge håndkraft og sandpapir samt en slibemaskine. Hvad der er bedst, kan jeg faktisk ikke svare på. Håndkraft tror jeg egentlig er mindst lige så godt – men nok lidt hårdere i længden.

Juletræslysene, som der skal i, vil jeg anbefale at sno et stykke staniol om, da lyseholderen jo er lavet af træ – som jo kan brænde … Derfor anbefales det heller ikke, at man olierer overfladen, selvom de måske bliver flottere af dette. Men olie og ild skal jo heller ikke gerne kombineres – medmindre det foregår i grillen …

Resultatet er blevet ret godt – for begges vedkommende, og som min mor forslog, kan man sætte lyseholderne på et fad og lægge mos, kogler og grene rundt om, så man får en hyggelig skovbund ud af det. Jeg glæder mig i hvert fald til at få dem brugt – om alligevel ikke sååå længe …

De helt rå stykker træ, som der ikke er gjort noget ved. Nu mangler de at blive pudset og få boret et hul i sig. Dette er et billede af mine, hvor man kan se forskellen på højden.

De helt rå stykker træ, som der ikke er gjort noget ved. Nu mangler de at blive pudset og få boret et hul i sig. Dette er et billede af mine, hvor man kan se forskellen på højden.

De færdigpudsede lyseholdere - glatte og polerede (min søsters (her) varierer ikke lige så meget i højden som mine).

De færdigpudsede lyseholdere – glatte og polerede (min søsters (her) varierer ikke lige så meget i højden som mine). På lyset til højre i forreste række kan man se, hvordan min søster – let og næsten usynligt – har snoet staniol om lyset for at adskille det fra træet.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pinterest - de kreatives Youtube