Pif paf PUF!

Kort men godt!

En af de kreative projekter, som jeg har beskæftiget mig med i lang lang tid er at klippe-klistre kort sammen. Det startede med engang, hvor min mor bad mig om at lave et kort til en konfirmation, hvor det så endte med, at jeg brugte 4 timer på det!! DET var lang tid – og er slet ikke den mængde tid, jeg bruger i dag – heldigvis! Det, der tager længst tid i processen, er at komme på en ide, og så få den færdiggjort så meget, at man kan begynde at klippe tingene ud i diverse papirer, vælge de rigtige fotos, tørrede blomstre, stempler, rigtig farve kuglepen osv. Der er mange ting, der skal passe sammen.

De kort, jeg viser her, er ved at være en del år gamle, men de er rigtig rare at have, hvis man en dag står og skal til fødselsdag eller lignende, og man så ikke lige har fået købt et kort til gaven. Så kan man altid bare tage et op fra kassen.

De redskaber, man skal bruge, er:
hvidt stykke karton (14,5 x 29 cm) – flot foto (fx med natur, en tekst, ham/hende man skal lave kortet til) – (halv)transparent papir – blomstertråd (eller lign., fx et tørret kornstrå) – saks – blyant – lineal – hobbykniv -limstift

Kartonnet foldes, så kortet bliver kvadratisk. Af det transparente papir klippes et stykke på 13,5 x 13,5 cm. Det er meget vigtigt, at stykket er helt kvadratisk og lige, da det skal flugte med kartonnets kant. I midten af det transparente papir skærer man et kvadrat på 3 x 3 cm – også her gælder de lige linjer. Af fotoet klipper man et stykke, der måler 14,5 x 5 cm. Prøv evt. at lægge det transparente papir oven på fotoet, inden sidstnævnte klippes ud, for dermed at finde et godt spot til det 3 x 3 cm store hul i det transparente papir. Til sidst klipper man et stykke blomstertråd på ca. 13 cm. Det transparente papir lægges nu oven på kartonnet, så det ligger i midten. Der laves to mærker på begge stykker papir/karton – hullerne skal sidde lige over hinanden. Hullerne trykkes ud med en lille saks/tyk nål. Nu skal det hele sættes sammen: fotoet limes fast på forsiden af kartonnet, ovenpå lægges det transparente papir, og blomstertråden trækkes igennem først det transparente papir, så karton, og i de to andre huller gennem karton og det transparente papir. Og færdig slut, så har man et kort, der er lige til at give væk. Og som sagt tidligere, så er det altid en fornøjelse at få noget, som en anden selv har lavet.

Så bare se at komme i gang! Som sagt, det er selve ideen, der tager lang tid at komme frem til – selve klippe-klister delen går hurtigt.

Her er der to eksempler på mine kvadratiske kort. Jeg har øverst valgt et blomstermotiv og i stedet for blomstertråd brugt tørret kornstrå (man skal være opmærksom på, at de nemt kan knække, så tør et par stykker). På det bageste kort er der et billede af siv i vandkanten.

Her er der to eksempler på mine kvadratiske kort. Jeg har øverst valgt et blomstermotiv og i stedet for blomstertråd brugt tørret kornstrå (man skal være opmærksom på, at de nemt kan knække, så tør et par stykker). På det bageste kort er der et billede af siv i vandkanten.

Prøv at få et godt spot i midten, hvis det er muligt. Her kunne en af de flotte pink blomster også have været rigtig flotte.

Prøv at få et godt spot i midten, hvis det er muligt. Her kunne en af de flotte pink blomster også have været rigtig flotte.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pif paf PUF!