Samling af kreativitet

Det’ Leth CD-holder

Her er et projekt, som jeg arbejdede på i folkeskolen for efterhånden snart 10 år siden. Dengang var jeg helt vild med at se “Det’ Leth” (ja, det var jeg altså!), fordi han altid lavede en masse sjove løsninger på ting, som jeg aldrig selv kunne have fundet på. Det her projekt, min CD-holder, var Leth også med til at lave i et af hans mange tv-programmer. Jeg viste ideen til min sløjdlærer i 8. klasse, og han var med på projektet med det samme. Men at det skulle komme til at tage 4-5 sløjdtimer, før jeg var færdig, havde vi vist ikke regnet med …

… da proceduren er meget enkel! Det eneste, der skal bruges, er, fire lange brædder, som er 15 cm i bredden og ca. 100 cm (de to lange sider) hhv. 50 cm (de to korte sider) lange samt to stykker af et efeuhegn med 3 x 6 kvadrater + lidt ekstra i hver af spidserne. Og så selvfølgelig nogle søm, en hammer og en boremaskine.

Man starter med at måle ud, hvor langt fra kanten, at hegnene skal stikkes i træet. Jeg har valgt en afstand på 7 cm mellem de to hegn, hvor den yderste står 1,5 cm fra kanten. Nu skal man så meget præcist (!) afmærke, hvor der skal bores huller i træet. Afstanden mellem hver ståltråd er nemlig ikke hel den samme (da jeg forestiller mig, at efeu er lidt ligeglade med millimetermål …). Efter at have boret hullerne, stikkes alle ståltrådsenderne blot i, og til sidst hamrer man træbrædderne sammen i enderne.

Jeg må indrømme, at jeg ikke har plads til den i vores lejlighed pt, men når vi engang får en større stue, vil jeg helt sikkert tage den i brug. I den forbindelse tænker jeg dog at få den enten malet eller slæbet glat.

Men altså, endnu et nemt projekt, der dog alligevel kræver lidt tålmodighed.

CD-holder med plads til rigtig mange CDer ...

CD-holder med plads til rigtig mange CDer …

Man skal afmåle hullerne til hegnet meget præcist, da afstanden mellem ståltrådene på ingen måde er den samme mellem dem alle. Atomic Kitten-CDen må være et godt tegn på, at jeg ikke har brugt CD-holderen i lang tid ...

Man skal afmåle hullerne til hegnet meget præcist, da afstanden mellem ståltrådene på ingen måde er den samme mellem dem alle. Atomic Kitten-CDen må være et godt tegn på, at jeg ikke har brugt CD-holderen i laaang tid …

Og så er der oven i købet plads til "pussenusseting" ... (min kæreste elsker mig for alle mine pynteting - NOT!).

Og så er der oven i købet plads til “pussenusseting” … (min kæreste elsker mig for alle mine pynteting – NOT!).

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Samling af kreativitet