Det' Leth CD-holder

Et etui til et dyrt æble!

ENDELIG ferie! Efter en måned med tre eksamener og undervisning samtidig (bogstavelig talt, hvis det kunne have ladet sig gøre), har jeg omsider fået ferie. Og hvad er bedre end at finde alle sine kreative kasser frem og bore sig ned i dem en efter en. Jeg når som regel ikke længere end til den første, før jeg er i gang med et projekt.

Denne gang havde jeg dog allerede en klar ide om, hvad jeg ville. I går cyklede jeg nemlig ud i STOF&STIL – igen igen – for at købe noget læder look-stof til at sy en iPad-holder af. Jeg ville egentlig have noget rigtig læder, men det er ret svært at finde. I stedet fandt jeg det her marineblå stof (25 cm for 17,64 kr – det er da billigt!, og så har jeg oven i købet over halvdelen tilovers).

Det her skal man bruge:
kraftigt stof (fx læder) – saks – kraftig snor – stærk nål med plads til den kraftige snor – en Lacing Chisel (se nedenfor) – et godt underlag (fx skærebræt) – et styks “hook and eye” som lukning

Jeg klipper tre stykker stof, der måler 20 cm i bredden og 35, 25,5 og 8 cm i længden. Disse mål skulle gerne passe til alle iPads (min iPad Air tænker jeg oven i købet at skulle have et ordentlig etui om, hvilket jeg også formoder er plads til i denne holder). Stykkerne skal klippes lige, da de ikke skal bukkes ind. Rundt langs kanten laver jeg huller med en Lacing Chisel. Jeg ved ikke, hvad sådan en hedder på dansk (min købte jeg i Japan), men søg på Google. Den er meget nem at bruge, man skal bare huske et underlag (fx et gammelt skærebræt), så man ikke laver huller i ens spisebord. Hvis man ikke kan lave huller med blot håndkraft, kan man evt. bruge en hammer. Jeg lavede hullerne gennem både for- og bagstykke samtidig, så hullerne sidder lige over hinanden.

Et alternativ til en Lacing Chisel er selvfølgelig en hammer. Her kan det blot være svært at få den samme afstand mellem hullerne – hvis man ønsker dette.

Herefter begynder man blot at sy langs kanten. Først syer jeg de to store stykker sammen ved at sy igennem begge sider samtidig og hele tiden fra samme side (fx bagsiden). Herved får jeg et takket mønster. Det lille stykke (på 8 x 20 cm) syes til øverst på det største stykke på samme måde og på samme side som det mellemste. Hermed vil der være ca. 1½ cm mellem det mindste og det mellemste stykke stof.

Til sidst skal lukningen laves. Jeg kan aldrig finde ud af, hvordan lukninger skal være – det er altid noget af det sværeste, når jeg arbejder med stof. Denne gang er den blevet lidt alternativ, fordi jeg ikke lige havde de materialer, som jeg egentlig ville have brugt. Man kunne fx have lavet lukningen med en lædersnor, man bandt om den lange side, eller have brugt en simpel tryklås. Jeg har valgt at bruge en “hook and eye”, som oftest bruges til lukninger af fx jakker eller cardigans. Til denne ide lavede jeg også en snip af læder, som jeg på samme måde som kanten af selve holderen syede langs kanten (efter at have foldet de to ender ind mod midten) – her bare med orange broderitråd. Den ene halvdel af snippen syede jeg på det mellemeste stykke stof lige under åbningen/flappen, og på den anden ende af snippen syede jeg krogen (hook) på og på flappen øjet (eye). Og slut!

I flappen kan man evt. ligge et lille visitkort eller et sæt høretelefoner.

Her er vist for- og bagside. Kanterne skal som sagt være meget lige, da de ikke skal bukkes ind.

Her er vist for- og bagside. Kanterne skal som sagt være meget lige, da de ikke skal bukkes ind

En stærk nål og en Lacing Chisel (brug evt. et søm i stedet).

En stærk nål og en Lacing Chisel (brug evt. et søm i stedet).

Her er jeg i gang med min Lacing Chisel. Der skal lægges lidt kræfter i, når man skal igennem begge lag på samme tid (her er der kun vist et lag).

Her er jeg i gang med min Lacing Chisel. Der skal lægges lidt kræfter i, når man skal igennem begge lag på samme tid (her er der kun vist et lag).

Her syr jeg kanten ved at sy igennem begge lag i hullerne lavet med min Lacing Chisel.

Her syr jeg kanten ved at sy igennem begge lag i hullerne lavet med min Lacing Chisel.

Snippen måler før den foldes sammen 20 cm og efter foldningen 10 cm. På samme måde som kanten af holderen syr jeg med "takkede" sting langs kanten ved at gå igennem begge lag fra samme side hver gang.

Snippen måler før den foldes sammen 20 cm og efter foldningen 10 cm. På samme måde som kanten af holderen syr jeg med “takkede” sting langs kanten ved at gå igennem begge lag fra samme side hver gang.

Den ene halvdel af snippen sys fast lige under flappen/åbningen - meget diskret med en tynd tråd i samme farve som stoffet.

Den ene halvdel af snippen sys fast lige under flappen/åbningen – meget diskret med en tynd tråd i samme farve som stoffet.

Krogen (hook) og øjet (eye) sys på på hhv. snippen og på forkanten af flappen.

Krogen (hook) og øjet (eye) sys på på hhv. snippen og på forkanten af flappen.

Færdigt arbejde - og plads til et styks iPad. Det tager ca. 4 timer alt i alt.

Færdigt arbejde – og plads til et styks iPad. Det tager ca. 4 timer alt i alt.

iPad-holder/etui i lukket format. Simpel, men med en sjov detalje med den alternative lukning og den orange snip.

iPad-holder/etui i lukket format. Simpel, men med en sjov detalje med den alternative lukning og den orange snip.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det' Leth CD-holder