Opdatering: Avocadostenen er sprækket!

Julehjerter med nisser

Det er ved at være noget tid siden, at jeg har skrevet på min blog, men nu er jeg tilbage efter et langt praktikophold. Snart er jeg dog på farten igen (forhåbentlig med min computer denne gang), men med en hel anden – og meget spændende – grund. Mere om dette i et af kommende indlæg …

Nå, men det er jo blevet juletid – rigtig juletid. For mig betyder det tidlig juleferie – og rigtig juleferie uden nogen eksamener ventende på den anden side af ferien, i hvert fald ikke i de første par måneder. Jeg har bl.a. brugt lidt af min tid på at sy nogle julehjerter, som jeg har givet i gave til min kærestes søster samt til “min brasilianske familie”. Det tager ikke ret meget mere end en halv time at lave et sådan fint hjerte, som både kan hænge i vinduet, på juletræet eller et helt tredje sted.

Materialer:
pap – blyant – saks – julestof – snor – vat – nål og tråd – symaskine (kan udelades)

Man starter med at klippe et hjerte i pap – mit er ca. 10 cm højt. Hjertet tegnes af på stoffet to gange, og disse klippes ud. Forsiderne lægges mod hinanden (ret mod ret). Så klipper man et stykke snor på ca. 10-12 cm, slår en knude i hver ende og folder det, så knuderne ligger ved siden af hinanden. Snoren lægger man nu mellem de to stykker stof, således, at de to knuder lige stikker ud i toppen af hjertet mellem de to hjertebuer. På symaskinen syer man kanten af de to hjerter sammen, men lader ca. 3-4 cm står åben i spidsen af hjertet. Nu vender man hjertet gennem hullet, så forsiden af hjertet vender ud af. Snoren skulle nu gerne sidde fast i toppen af hjertet. Herefter fylder man vat ind i hjertet, og til slut syer man de sidste 3-4 cm sammen i hånden. Og vupti, så har man et fint julehjerte.

Klip et hjerte i pap og derefter to i stoffet.

Klip et hjerte i pap og derefter to i stoffet.

Fold snoren med knuderne i hver ende. Snoren placeres mellem de to stykker stof, der ligger med forsiderne mod hinanden. Knuderne skal stikke lidt ud af hjertet, også når man syer dem på symaskinen.

Fold snoren med knuderne i hver ende. Snoren placeres mellem de to stykker stof, der ligger med forsiderne mod hinanden. Knuderne skal stikke lidt ud af hjertet, også når man syer dem på symaskinen.

Nu er der blevet syet med symaskinen langs kanten (blot ikke de sidste 3-4 cm), og hjertet er blevet vendt. Nu skal der bare vat i og hullet skal lukkes til.

Nu er der blevet syet med symaskinen langs kanten (blot ikke de sidste 3-4 cm), og hjertet er blevet vendt. Nu skal der bare vat i og hullet skal lukkes til.

Et færdigt julehjerte, der her hænger på et søm og pynter.

Et færdigt julehjerte, der her hænger på et søm og pynter.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Opdatering: Avocadostenen er sprækket!