Karina Sørensen har fået noget at læne sig op ad ...

Avocadosten – nu med blade!

Det første, jeg skulle se (næstefter min kæreste – selvfølgelig), da jeg kom hjem fra Rødding Højskole, var min avocadosten! Allerede da jeg trådte ind ad døren, kunne jeg se, at den var vokset – og den var vokset meget! I løbet af januar var den vel vokset 25-30 cm og står nu med fire flotte blade på toppen. Den ser lidt spøjs ud, og når jeg kigger på billeder af avocadoplanter på Internettet, ja så er de da ikke de flotteste planter, man ser. Men pyt skidt; som jeg har sagt før, så handler det mere om processen fra frø/sten til plante. Og med en avocadosten får man meget for “pengene”, men man skal lidt tålmodighed i starten, men når stenen først er revnet, går det hurtigt!

Avocadoen er vokset - 35 cm fra sten til blade måler den nu!

Avocadoen er vokset – 35 cm fra sten til blade måler den nu!

Øverst på plantet sidder fire fine blade, der svajer i radiatorens "varmebølger".

Øverst på planten sidder fire fine blade, der svajer i radiatorens “varmebølger”.

I dag har jeg fået stenen sat i potte med jord. Det, jeg kan læse mig til, er, at det er vigtigt, at jorden er konstant fugtig (den er jo lige kommet fra 100 % vand i plastiskkruset, så den fugtige jord forstår man godt), og at stenen stikker op over jordoverfladen.

Stenen skal i jord efter, at den har fået en stilk med blade på. Andre starter med at stikke den rå sten i jord uden at sætte den i vand først. Hvad der er bedst, ved jeg ikke.

Stenen skal i jord efter, at den har fået en stilk med blade på. Andre starter med at stikke den rå sten i jord uden at sætte den i vand først. Hvad der er bedst, ved jeg ikke.

Og nu står min avocadoplante fint i vindueskarmen. Hvad mon der sker med den nu?! Mon den nogensinde får avocadoer på sig - man kan kun håbe ...

Og nu står min avocadoplante fint i vindueskarmen. Hvad mon der sker med den nu?! Mon den nogensinde får avocadoer på sig – man kan kun håbe …

Stenen må ikke være helt dækket med jord, men halvdelen skal stikke op over jordoverfladen.

Stenen må ikke være helt dækket med jord, men halvdelen skal stikke op over jordoverfladen.

Der står også flere steder, at det er en god ide, at beskære stilken ned til 7-8 cm, for så får plantet en mere rund form, fordi den får lyst til at forgrene sig mere. Suk, jeg ved ikke, om jeg tør! Det er så synd! MEN men men, jeg har SELVFØLGELIG sørget for at sætte en ANDEN avocadosten i vand – så jeg tror bare, at jeg venter med at skære i den. Hvis jeg da tør til den tid …

Selvfølgelig kunne jeg ikke nænne at smide denne store avocadosten ud, som min svigermor var ved at smide i skraldespanden ( den blev faktisk hevet op fra skraldespanden efterfølgende ...). Den her er dog allerede sprækket efter mindre end en måned - i modsætning til den første, som først viste sit kød frem efter to måneder.

Selvfølgelig kunne jeg ikke nænne at smide denne store avocadosten ud, som min svigermor smed i skraldespanden (den blev hevet op efterfølgende …). Den her er allerede sprækket efter mindre end en måned – i modsætning til den første, som først viste sit kød frem efter to måneder.

Hvad mon jeg skal prøve at så næste gang?! Måske kiwifrø. Den skulle blive til en slyngplante – spændende, så hvorfor ikke …

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Karina Sørensen har fået noget at læne sig op ad ...