36 kort!

Babytæppe med tilhørende pude

I starten af denne sommerferie var jeg i Stof&Stil for “bare lige at kigge” … Eller rettere, det kan man ikke – altså “bare kigge”. Nej, jeg fik ca. købt halvdelen af forretningen. Det var også derfor, at jeg i sidste indlæg kunne lægge op til, at der kommer en del indlæg i de næste dage. Det skal dog også siges, at jeg har det med at begynde på noget nyt, før det sidste projekt er blevet helt færdiggjort. Men så er bloggen en god ting, så jeg netop kan få fuldført projekterne …

For to minutter siden fik jeg lavet en pude færdig, som jeg købte garnet (Timeless Baby Wool) til i Stof&Stil. De var på tilbud – sat ned fra 30kr/nøgle til nu 10kr/nøgle. Så jeg købte 10 nøgler – selvom jeg faktisk ikke anede, hvad jeg skulle bruge det til. Men ud af det er altså kommet et babytæppe og en tilhørende pude.

Babytæppet tog 7-8 af nøglerne og er hæklet i et muslingemønster, som jeg har fra bogen Mønster hæklet af Sys Fredens. Jeg har slået i alt 140 lm (luftmasker) op (hvilket giver 23 muslinger/rk (række)) og herefter lavet 118 rk med muslinger. Det giver i alt 2714 muslinger!! Så det er ikke så underligt, at det tager lidt mere end et par dage at lave det. Jeg har regnet sammen, at jeg alt i alt nok har brugt 30 (+/-) timer på tæppet. Tæppet måler 65 x 85 cm, hvilket er en rimelig størrelse for et babytæppe. Jeg har indtil videre ikke valgt at hækle en kant på, men måske kommer der det en dag.

Et styks færdigt tæppe. Okay, kanterne skal lige presses og "gøres kantet" ...

Et styks færdigt tæppe. Okay, kanterne skal lige presses og “gøres kantet” …

Muslingemønsteret tæt på.

Muslingemønsteret tæt på.

Puden var noget hurtigere at lave. Her slog jeg 74 lm op og hæklede herefter 46 rk med muslinger. Dernæst har syet en bagside af mørkegråt uldstof på. Og alt i alt har jeg, som nævnt, i dette øjeblik færdiggjort puden, som måler 35 x 35 cm.

Her er jeg ved at sy bagsiden af puden fast på min hæklede forside. Som man kan se, rynker stoffet lidt, hvilket skyldes, at det hæklede stykke ikke var helt 35 cm, men kun 32 cm. Derfor var jeg nødt til at strække det lidt, så det kommer til at passe til puden. Uldstoffet har jeg derimod klippet i størrelsen 35 x 35 cm.

Her er jeg ved at sy bagsiden af puden fast på min hæklede forside. Som man kan se, rynker stoffet lidt, hvilket skyldes, at det hæklede stykke ikke var helt 35 cm, men kun 32 cm. Derfor var jeg nødt til at strække det lidt, så det kommer til at passe til selve monteringspuden. Uldstoffet har jeg derimod klippet i størrelsen 35 x 35 cm (og lidt til).

Den færdige pude. dejlig blød og helt tilpas!

Den færdige pude. Dejlig blød og helt tilpas!

Og det absolutte resultat efter i alt 9,5 nøgler babyuld.

Og det absolutte resultat efter i alt 9,5 nøgler babyuld – og et stykke uldstof.

Inden længe kommer der også indlæg med projekter med hakning, som er det helt store og nye for mig i øjeblikket …

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

36 kort!