Babytæppe med tilhørende pude

Harlekinpude i uld

Endnu et projekt – endnu en pude, hvor jeg bare lige manglede at lave det sidste. Det hæklede var selvfølgelig færdigt, men så var der lige det der med at få syet en bagside og købt en monteringspude. Og det blev så i dag.

Jeg er ret vild med harlekinmønsteret, som der er i denne pude, og jeg tror helt sikkert også, at jeg skal lave andre ting i samme mønster. Måske et iPad etui eller nogle håndklæder, som jeg har set opskriften på på en anden blog.

Opskriften på puden har jeg fra magasinet “Alt om håndarbejde – Strikkemagasinet 04/14″, som jeg lånte på biblioteket. Den er lavet af Lutteridyl, hvis hjemmeside, jeg klart vil anbefale at tage et smut forbi. Jeg havde lidt problemer med at finde det rigtige garn, og jeg var heller ikke helt tilfreds med opskriften, så boblerne/popcornene lavede jeg fx af fem stgm (stangmasker) i stedet for fem fm (fastmasker). Og samtidig var jeg – efter flere forsøg – nødt til at bruge noget ret kraftigt (og noget kradsende) uld, Kauni. Men det endelige resultat er jeg nu blevet meget godt tilfreds med – og så meget kradser det da heller ikke (jeg har nemlig lige købt otte nøgler garn til noget meget stort, som jeg inden længe skal i gang med …). Bagsiden er lavet af det samme mørkegrå uldstof, som min pude med muslingemønster, der blev lagt op på bloggen for et par dage siden.

OPDATERING: Jeg er efterfølgende blevet mindet om, at jeg nok har læst forkert i opskriften, hvilket er rigtigt. Der har hele tiden stået, at boblerne skulle laves af fem stgm – og ikke fm, som jeg troede. Ups, håber ikke, at nogle er blevet forvirret!

Endelig kom der en bagbeklædning på!

Endelig kom der en bagbeklædning på!

Harlekinpude 2

Boblerne helt tæt på. Det tog sin tid at lave dem, og hver kom til at bestå af fem stgm, og en fm (fastmaske) mellem hver.

Boblerne helt tæt på. Det tog sin tid at lave dem, og hver kom til at bestå af fem stgm, og en fm (fastmaske) mellem hver.

7

 • Hej – hvor er de blevet fine 🙂 Er mig der har lavet opskriften – blev dog lidt forvirret over det du skrev med boblerne for ja de laves jo af 5 stm og ikke 5 fm så gad vide om de har lavet fejl i opskriften, håber jeg ikke! (må vist lige tjekke og melde de ud på bloggen hvis det er) Men godt du fandt ud af det og hvor er de blevet fine 🙂

  Kh. Jeanette

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • kreativitet

   Tusind tak – en besked fra selveste Lutteridyl, jeg er beæret :). Jeg har selvfølgelig lige skyndt mig at læse opskriften igennem, og damit, jeg har læst forkert. Der står rigtig nok, at man skal slå om og trække igennem to gange. Sikke en masse bøvl, jeg har haft, bare fordi jeg har læst forkert. Jeg vil selvfølgelig skynde mig at opdatere mit indlæg, så andre ikke bliver forvirret :).
   Men tak for det!
   KH Malene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Haha, det skal du skam ikke være, det er jo bare mig 🙂 Men åh kender det alt for godt – har især haft problemer med strikkeopskrifter hvor jeg troede jeg var verdensmand og de havde lavet fejl og CHOK så var det mig der læste forkert…surprise…meeen der sniger sig jo altid lidt fejl ind så det er jo ikke fordi det ville have været helt umuligt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle pedersen

  Hej.synes ik du har opdateret dit indlæg mht boble maskerne som du havde læst fejl i opskrift fra lutteridyl.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • kreativitet

   Hej Helle,
   Nej, det er helt korrekt. Jeg har desværre bare ikke tænkt mig at lave min pude om af den grund. Eller hvad tænker du på?
   /Malene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Hej😊 Super flot resultat af puden👌🏻 Jeg har luge lånt strikkemagasinet på biblioteket, og vil lave puden, men kan ikke se hvor mange masker der er startet med, så ville høre om du kan huske hvor mange masker du startede ud med? Er ret ny i det her hækleværk🙈 På forhånd tak😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • kreativitet

   Hej Nina,
   Mange tak :).
   Men desværre. Jeg har hæklet så mange ting siden, så antallet af masker, kan jeg ikke huske. Jeg har også lige prøvet at tælle på puden, men da jeg har lavet syninger til bagsiden i kanten, er jeg ikke sikker på, om jeg ikke sikker på, at jeg får alle masker med.
   Jeg lavede selv puden fra magasinet, og jeg er ret sikker på, at det står der – ellers ville jeg også have været på spanden, og det erindrer jeg ikke, at jeg var. Alternativt kan du prøve at skrive til Lutteridyl.dk (hende som har lavet opskriften). Hun er helt sikkert behjælpelig med den slags :). Jeg håber, at du finder en løsning.
   Mvh. Malene

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Babytæppe med tilhørende pude