Coasters

Pung i okker(gokker)gul

Min gode veninde, som jeg har kendt helt tilbage fra børnehaven (!), havde fødselsdag for et par dage siden, og hun skulle selvfølgelig have en hjemmelavet ting. Og selvfølgelig hæklet, da det var hende, der for lidt over et år siden inspirerede mig til at begynde hæklingen.

Pungen har jeg hæklet i en okkergulfarvet uldgarn på en nål nr. 4,0. 26 lm (luftmasker) startede jeg med. Herefter vendte jeg arbejdet og hæklede fire muslinger i første række. Hver musling består af fem stgm (stangmasker), og mellem hver musling er der en fm (fastmaske) tre masker væk. I de næste 22 rækker er der tre hele og to halve muslinger pr. række. I den sidste række har jeg i masken mellem muslingerne lavet en stgm, tre fm (fastmasker) og en stgm i stedet for fem stgm. Herved bliver kanten forholdsvis lige ligesom bunden. Hele stykket måler ca. 13x18cm. Det foldes på midten og syes sammen i siderne.

Herefter måler jeg et stykke stof (foret) på ca. 12,5x18cm, folder det og på symaskinen syr det sammen i siderne. Nu syes det hele sammen: en 12 cm lang lynlås lægges mellem garnstykket og foret, og alle tre hæftes med et stykke af uldgarnet.

Og færdig!

En del af en hel masse garn fra min mormor, er nu ved at blive omdannet til en pung.

En del af en hel masse garn fra min mormor, er nu ved at blive omdannet til en pung.

Forstoffet som jeg havde liggende i en skuffe.

Forstoffet som jeg havde liggende i en skuffe.

Sammensyning i siderne med garn fra samme nøgle.

Sammensyning i siderne med garn fra samme nøgle.

Et stykke færdig pung med lynlås.

Et stykke færdig pung med lynlås.

Og her lige et billede ind i pungen. Den blev selvfølgelig givet med en mønt i ...

Og her lige et billede ind i pungen. Den blev selvfølgelig givet med en mønt i …

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Coasters