Planter på ferie

Gode råd på jern

Mm, efterår! Der er altså et eller andet over denne årstid. Jo, det er også ved at blive koldt og mørkt (som da jeg stod op kl. 5.30 i dag …), men for mig hører der også en masse hygge med til denne årstid. Og dette benyttede jeg mig kraftigt af her i weekenden.

Fredag, da min kæreste skulle mødes med en ven, gik der ikke mange minutter efter, at han var ude af døren, før jeg tog mit krumkagejern frem for at bage gode råd. Til dem, der ikke kender disse kager: ‘Ærgerligt, at I ikke er sønderjyder. Det her er ikke bare en småkage, men en stor småkage!’.

Det er måske lidt overdrevent at have sådan et jern som studerende, men det skal så også siges, at det er en julegave fra min søster – som desuden også gav mig en brænder til at lave creme brûlée med til min sidste fødselsdag …

Nå, men jeg fik altså lavet de her dejlige gode råd i fredags. I alt ca. 30 styks fik jeg med følgende opskrift.

4 æg – 125 g farin – 125 g sukker – 185 g smør – 150 g hvedemel – 100 g kartoffelmel – 1 dL koldt vand – godt med kardemomme eller vaniljesukker

Æg og sukker piskes. Smørret smeltes og køles af, inden det hældes i æggesukkermassen. Dernæst tilsættes mel, kartoffelmel og krydderier, og til sidst hældes vand i. Jernet varmes op, og ved den første kage smørres det med lidt smør. Hermed får man nogle dejlige sprøde kager.

Og så er det ellers bare med at komme i gang med at spise løs!

Næsten færdigbagt småkage.

Næsten færdigbagt småkage.

Det ser da slet ikke så dumt ud, hvis jeg selv skal sige det!

Det ser da slet ikke så dumt ud, hvis jeg selv skal sige det!

Det er lidt ligesom Rasmus Klumps pandekager.

Det er lidt ligesom Rasmus Klumps pandekager.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Planter på ferie