Endnu et tæppe - ups!

Tunesisk hæklet tæppe – DONE!

Yes, yes, yes!

Så blev jeg omsider færdig med mit store sofatæppe. Det har faktisk ikke taget mere end godt og vel halvanden måned, men alligevel synes jeg, at det har været længe undervejs. Det er jo det færdige resultat, man længe har stræbt efter, og som jeg nu sidder med i hånden.

200x125 cm - DONE!

200×125 cm – DONE!

Jeg har skrevet om det før her og her. Tæppet er lavet i kauni garn, som er uld – ikke af den blødeste kvalitet, men det er billigt, og der er et væld af farver at vælge imellem, således at farvekombinationerne bliver mange. Farverne, jeg har valgt, er følgende: LL7 (dyb lilla), MM (vinrød), LL4 (mørk pink), JJ2 (rosa), HH1 (lys grå meleret), HH3 (mellemgrå meleret), HH5 (mørkgrå meleret), RR2 (mørk grøn) og RR11 (forårsgrøn). Som man kan se, er der kommet en ekstra farve (mørk lilla) ind (ift. hvad jeg har skrevet tidligere), da tæppet blev lidt kortere end beregnet med de otte andre farver. Jeg hækler åbenbart meget stramt! Der er brugt ca. 95 g af LL7 og RR11 og 115 g af de andre syv farver (men husk på, at jeg hækler stramt!). I alt vejer tæppet altså lige knap 1 kg.

I hver garnnøgle er der 150 g (plus-minus), hvilket vil sige, at der er en del garn tilbage – men selvfølgelig har jeg allerede planer med det ..!

Jeg har slået 250 luftmasker op med en hakkenål str. 5,0. En 120 cm lang wire på hakkenålen er brugt. Hver farvestribe består af 19 rækker, som enten er lavet ensfarvet eller som melerede striber (se PESCNOs guide). Herved har jeg i alt fået 17 forskelligfarvede striber (melerede som ikke-melerede), der i alt giver et tæppe på 200 x 125 cm.

Det er bestemt ikke sidste gang, at jeg begiver mig ud i så stort et projekt! Det har været sjovt – især når man har kunnet se fremgangen …

Og det passer bare perfekt til vores sofa (sammen med alle mine andre hjemmelavede puder og tæpper - som jeg selvfølgelig var nødt til at flytte ved dette photo shoot ...).

Og det passer bare perfekt til vores sofa (sammen med alle mine andre hjemmelavede puder og tæpper – som jeg selvfølgelig var nødt til at flytte ved dette photo shoot …).

Striber, striber og atter striber!

Striber, striber og atter striber!

Min hakketeknik blev efterhånden ret ensartet, som arbejdet skred frem - hvis jeg selv skal sige det!

Min hakketeknik blev efterhånden ret ensartet, som arbejdet skred frem – hvis jeg selv skal sige det!

Ideen til tæppet fik jeg ved at se dygtige PESCNOs version. Kig forbi hendes side og se det flotte resultat.

12

 • WOW.
  Jeg ejer intet sofatæppe, da jeg længe ønskede mig en plaid fra HAY.
  Men jeg varmer mere og mere op for ideen om selv at kreere et, og dit tæppe i tunesisk hækling vil klart være en inspiration!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • kreativitet

   Mange tak for de fine ord :). Det er meget nemt at lave, og der er masser af farvekombinationer med alle de forskellige kaunifarver, der findes. Gå evt. ind på PESCNOs hjemmeside (www.pescno.blogspot.dk) og se hendes forslag til et tæppe. Det er også virkelig flot :). Held og lykke med det!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Så flot et tæppe!! Jeg er selv gået i gang i Kauni, dog med nål nr. 4. Men det ruller en del (også med nål nr. 5). Gør dit også det, og har du gjort noget for at rette det ud? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • kreativitet

   Hej Sarah,
   Tak for komplimentet :). Mit rullede også, ja. Det gjorde det nok de første 25-30 cm, men det retter sig lige så stille ud. Når du er helt færdigt med tæppet, så vask det i koldt vand og en smule eddike. Med eddiken sætter farverne sig fast, så de ikke flyder ud i hinanden. Derefter skal det selvfølgelig strækkes ud og passes til i formen. Hvis det stadig krøller, så pres det i kanterne ved at lægge et fugtigt/vådt håndklæde på tæppet og med et strygejern pres det. Så burde det ikke krølle længere :). Jeg har dog ikke presset det, som du også kan se på billederne, så resultatet burde blive bedre end mit ;).
   Rigtig meget held og lykke med tæppet :). Det er fedt, når det endeligt er færdigt :).

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette

  Fedt tæppe! Sidder netop med samme planer 😉 Hvor lang en wire har du brugt? jeg har en 100 cm liggende, men kunne godt tænke mig at mit tæppe blev min 150 cm i bredden for at kunne lave et kæmpe slumretæppe 🙂

  Virkelig flot arbejde med hakkenålen og dejligt at høre at det “kun” har taget halvanden måned.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • kreativitet

   Mange tak for den dejlige besked :).
   Mærkeligt, at jeg ikke fik skrevet, at det var en 120 cm lang wire, som jeg har brugt. Jeg vil mene, at du godt kan lave den 150 cm bred med en 120 cm wire, men måske bliver det lidt presset med en 100 cm wire. Spørg evt. i en butik :).
   Rigtig meget held og lykke med det! :).

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Hej. Super flot tæppe. Men jeg forstår ikke helt det du skriver med farverne. Kan du måske hjælpe mig lidt og skrive hvad de farver der er på billede 3 hedder? Jeg kunne nemlig godt tænke mig at lave et kun med dem 🙂
  På forhånd tak.

  mvh. Julie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • kreativitet

   Tak for komplementet! :). Det vil jeg da gerne hjælpe dig med. Det er fra de grå toner og op efter således: HH5, HH3, HH1, JJ2, LL4, MM og LL7. Skriv, hvis det fortsat ikke giver mening :). Husk at farverne jo ‘blandes’ – derfor er der færre farvekoder end der er farverækker.
   /Malene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • hanne werner

  Hej Malene.
  Jeghar lånt Modern CROCHET på biblioteket, jeg kan se, du har købt den. Desværre kan jeg ikke klare en opskrift på engelsk, ved du, om opskriften på den grå vase på omslaget kan købes på dansk eller evt. en dansk bog, hvor der er en lignende.
  Hilsen Hanne
  Flotte ting, du har lavet.
  Jeg sidder ml

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • kreativitet

   Mange tak for dine fine ord :).
   Ja, Modern Crochet kan også kæbes på dansk. Molla Mills har vist lavet tre hæklebøger, men det er kun den første – den med vasen, som er på dansk. Så du burde kunne finde den på biblioteket, vil jeg mene.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • karin stensberg

  jeg har også hækled et tæppe i tunisk hækling men mit det ruller bare sammen har du en ide om hvad jeg skal gøre eller lave af kant så det ikke ruller

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • kreativitet

   Hej Karin,
   Jeg vasker altid mit tæppe i vand og eddike (for at holde på farven og glatte det ud), når det er hæklet færdigt. Derefter lægger jeg det ud med nåle langs kanten. Og så har jeg faktisk aldrig problemer med, at det ruller. Så måske kan du prøve det, hvis du ikke allerede har gjort det 🙂
   /Malene

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Endnu et tæppe - ups!