Crème brûlée

3D kort med tusch

Det er ved at være mange år siden, at jeg sidst har købt et kort, som enten skal sendes eller gives med en gave. Som regel laver jeg dem nemlig selv. Dette startede nok, da jeg fik bogen “Den store bog om kort” af Marianne Frederiksen. Herefter har jeg altid været lidt på jagt efter noget fedt papir eller sjove ting at klistre på dem – fx farvet sand eller tørrede blomster.

"Den store bog om kort" af Marianne Fredeiksen inspirerede mig til at begynde med fremstillingen af kort. Mit første kort (til en konfirmation) tog mig fire timer ... Siden er tiden blevet noget reduceret.

“Den store bog om kort” af Marianne Fredeiksen inspirerede mig til at begynde med fremstillingen af kort. Mit første kort (til en konfirmation) tog mig fire timer … Siden er tiden blevet noget reduceret.

Til det kort, som jeg her vil vise, hvordan man laver, har jeg snuppet ideen til fra en anden hjemmeside, som jeg selvfølgelig ikke kan huske navnet på længere. Jeg synes, at mønsteret er lidt sjovt og lidt 3D-agtigt. Det er meget simpelt, og det eneste, man skal bruge, er:

hvidt pap – en sort tusch/kuglepen – evt. farvede tusches

Pappet bukkes, så man får den facon, man ønsker. Herefter starter man med at tegne en slynget streg tværs over forsiden af pappet.

Tegn en enkelt slynget tegn. Vend evt. kortet og tegn det på langs.

Tegn en enkelt slynget streg. Vend evt. kortet og tegn den på langs.

Næste trin er at tegne buer over og under stregen.

Tegn buer over og under stregen. Buen over og under skal passe med hinanden, forstået på den måde, at de skal starte og slutte det samme sted.

Tegn buer over og under stregen. Buen over og under skal passe med hinanden, forstået på den måde, at de skal starte og slutte det samme sted.

Og så er det ellers bare med at tegne derud af med flere buer. Man kan enten tegne en hel række buer færdigt (“sidelæns”) eller en hel kolonne (op og ned). Jeg skifter mellem de to metoder, fordi jeg dermed synes, at det er nemmere at få varieret buerne mere og samtidig sørge for, at der bliver plads til alle kolonnerne.

Så skal der bare fyldes på. Sørg for at lave buerne i de forskellige kolonner forskellige (små og store), så der kommer lidt spil i billedet.

Så skal der bare fyldes på. Sørg for at lave buerne i de forskellige kolonner forskellige (små og store), så der kommer lidt spil i billedet.

Og tada, så er man færdig.

Hvorfor bare ikke stoppe her? Det er da flot, som det er.

Hvorfor bare ikke stoppe her? Det er da flot, som det er.

Dog kan man også vælge at dekorere lidt med nogle farver. Dette prøvede jeg, da jeg ikke tidligere har gjort det – lidt variation i ens arbejde bliver der nødt til at være, så det ikke bliver kedeligt.

til farvelægningen har jeg brugt de populære Promakers, så simpelthen er suveræne til farvelægningen af diverse ting.

Til farvelægningen har jeg brugt de populære Promakers, som simpelthen er suveræne til farvelægningen af diverse mønstre og figurer.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Crème brûlée