Hjemmelavet Bounty!

Crème brûlée

Til min fødselsdag for et halvt års tid siden fik jeg en brænder af min søster til bl.a. at lave crème brûlée med. Hun ved, at jeg har et ret godt forhold til Frankrig (eftersom jeg har boet der i fire måneder som au pair), og crème brûlée har jeg fået mange gange, så brænderen måtte lige være sagen.

Alligevel skulle der gå næsten et halvt år, før den kom i brug. Ups! Og når jeg nu endelig har fået den brugt, så ærger jeg mig da også lidt over, at dette ikke er sket noget før – for crème brûlée ER altså godt.

Jeg har faktisk fået brugt den to gange i den sidste måned og afprøvet to forskellige opskrifter. Den, som jeg havde mest succes med, var Mette Blomsterbergs, som kommer her i en lidt modificeret form (160 g æggeblommer til fire mand – what!?). Den oprindelig opskrift finder man her.

Ingredienser: 1 stk. vaniljestang – 100 g sukker – 140 g æggeblommer – 5 dL piskefløde – sukker til at drysse over til sidst – og selvfølgelig en brænder

Vaniljekornene skrabes fri, blandes med lidt sukker med en kniv og røres sammen med resten af sukkeret og æggeblommerne. Piskefløden varmes op til 90 grader sammen med den tomme vaniljestang (der er jo fortsat masser af smag i den). Vaniljestangen tages op, og fløden hældes direkte over i æggeblandingen lidt ad gangen, mens man pisker med et håndpiskeris. Hvis temperaturen er faldet til under 80 grader i forløbet, varmes det hele op til denne temperatur igen – under omrøring! (ellers brænder det på …).

Herefter fjernes skummet, og blandingen fordeles i fire skåle. Ovnen tændes på 110 grader, og crème bruléen bages i 40-50 min. (men afhænger selvfølgelig af størrelsen af skålene), indtil cremen netop har sat sig og giver efter ved et let tryk. Herefter sættes de i køleskabet i minimum 3 timer (gerne længere, evt. til næste dag). Efter afkølingen stryger man lidt sukker på overfladen og tager sin – elskede! – brænder og brænder overfladen (lyse)brun og sprød!

Og så er der dejlig dessert! Mums! Hvis man vil prøve at eksperimentere lidt med desserten, kan man også hælde lakridspulver i i stedet for vanilje. Det skal jeg i hvert fald prøve en dag!

Her ses min brænder i aktion! Flot flot - og desserten er lige til at spise - mums!

Her ses min brænder i aktion! Flot flot – og desserten er lige til at spise – mums!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet Bounty!