Opfølgning på artikel i Fønix #12

Hjemmelavet Bounty!

Mums! I sidste uge smagte jeg en af min søsters hjemmelavede Bounty-barer. Det var bare smovs! Egentlig har jeg aldrig været særlig vild med Bounty – nok pga. kokossen , som aldrig rigtig har sagt mig så meget. Men de her var bare gode – sandsynligvis også fordi de ikke var så tørre, som Bounty ellers godt kan være. Selvfølgelig skulle der følges op på dem (dete r bo kun efterårsferie en gang i året …)  – så for et par dage siden lavede jeg da lige en (dobbelt)portion til mig selv og min kæreste (det siges, at de godt kan fryses, meeen nu må vi se, om de når så langt som til fryseren …).

Opskriften fandt hun fra denne side. De er så simple at lave, at det er helt (u)hyggeligt.

Ingredienser (til en enkelt portion!): 200 g kondenseret mælk, 150 g kokos og 150 g chokolade (ifølge den oprindelige opskrift skal der bruges 100 g chokolade, men det var sket ikke nok for mig).

Den kondenserede mælk hældes i en skål, og kokossen tilsættes lidt efter lidt, indtil konsistensen er, som man ønsker det. Herefter former man små kokosbrød og stiller dem på køl i et par timer. Det kan anbefales at køle ‘dejen’ af, inden man former dem, da den er ret klistret. Men til gengæld er det også vigtigt, at de bliver kølet ned, inden de dybes i chokolade, så de ikke smuldrer fra hinanden i den varme masse.

Kokosbrødene er formet og skal på køl. Mine måler ca. 4x2 cm.

Kokosbrødene er formet og skal på køl. Mine måler ca. 4×2 cm.

Chokoladen varmes i et vandbad, og kokosbrødene smøres herefter ind i chokoladen.

Chokoladen i vandbad og kokosbrødet i chokoladen ...

Chokoladen i vandbad og kokosbrødet i chokoladen …

Jeg pyntede mine med tørrede hindbær, men hvorfor ikke drysse med guldglimmer her til jul!?

Bon appetit!

Tørrede hindbær på toppen sætter prikken over i'et! Og så skal der bare smovses ...

Tørrede hindbær på toppen sætter prikken over i’et! Og så skal der bare smovses …

INTET chokolade må gå til spilde (dog lavede vi - min kæreste og jeg - mariekiks med det 'næstsidste' chokolade, der var tilbage. Men da skeen ikke kunne få mere af skålene, måtte fingrene på arbejde ...

INTET chokolade må gå til spilde. Dog lavede vi – min kæreste og jeg – mariekiks med det ‘næstsidste’ chokolade, der var tilbage. Men da skeen ikke kunne få mere af skålene, måtte fingrene på arbejde …

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Opfølgning på artikel i Fønix #12