Farverige etuier

Müslibarer med chokoladestykker – mums!

Så er det blevet 1. advent. Hjemme hos min familie plejer vi altid at bage småkager og lave konfekt i weekenderne op til jul. I denne weekend har jeg også valgt at bage – dog ikke julekager, men müslibarer og boller.

Müslibarerne er lige kommet ud af ovnen, mens bollerne står i køleskabet til i morgen, hvor de skal i ovnen.

Jeg har tidligere lavet müslibarer til at tage med til træningen. De blev dengang lidt tørre, og jeg har derfor denne gang forsøgt mig med en anden opskrift, som jeg har fundet her. Jeg står godt nok, at der kun skal 25 g chokolade i. Det kan man vist godt fordoble op (hvis ikke firdoble …). Det er jo mørkt chokolade – og er det da ikke sundt!? Derudover har jeg byttet müslien ud med havregryn, som jo indeholder så mange sunde næringsstoffer. Så alt i alt vil jeg næsten sige, at de her barer er okay at spise – uden at have dårlig samvittighed …

Følgende opskrift er med de mængder, som jeg har brugt, og ikke hvad der stod i den oprindelige opskrift som linket til ovenfor.

Ingredienser til ca. 20 stk.: 225g finvalsede havregryn – 65 g kokosmel – 50 g mandler – 35 g svesker – 90 g mørk chokolade – 20 g proteinpulver – 3 store spsk skyr – 20 g smeltet honning

Svesker, mandler og chokolade hakkes groft. Disse hældes sammen med havregrynene, kokosmelet og proteinpulver. Skyret og honningen tilsættes og masses til en hård masse. På et stykke bagepapir trykkes dejen til en flad firkant på ca. 1 cm i højden. Det bages ved 150 grader Celsius i 5 min., tages ud og skæres ud, hvorefter det kommes i ovnen igen i 8-10 min. på 150 grader Celsius varmeluft.

De er faktisk blevet rigtig gode – og jeg tror da også lige, at jeg snupper mig en enkelt mere (det kan jeg godt lige nu, inden at min kæreste kommer hjem …).

Der mangler da vel ikke en lige der? Det må have været en mus ...

Der mangler da vel ikke en lige der? Det må have været en mus …

Og de er bare gode! Mums!

Og de er bare gode! Mums!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Farverige etuier