Tørrede, saltede græskarkerner

Simple akvarelbilleder

Her, midt i eksamenslæsningsperioden, kan det være svært at finde tid og ro til at koncentrere sig om at være kreativ. Men da jeg ved, at det er sundt for mig at lave noget af det, som jeg virkelig brænder for, så finder jeg ofte den tid, der skal til. Derfor har jeg også nået at lave et par små projekter i de sidste par ugers tid, som jeg vil vise frem her på bloggen i kommende uge (mens eksamenstiden dog stadig står på).

I dag legede jeg lidt med akvarel, som jeg ikke har gjort i lang lang tid, men som jeg længe har villet efter at have set flere eksempler på Internettet (fx Frk. Hansen), som jeg rene ville prøve at efterligne. Ud af det, kom der følgende resultat.

Utroligt simpelt og hurtigt at lave.

Utroligt simpelt og hurtigt at lave.

De små kort er utroligt nemme at lave. Man har brug for følgende: kraftigt papir, pensel, akvarelmaling, vand og en tynd tusch.

Man starter med at lave en stor våd plet på papiret. Herefter fortynder man ens akvarelfarve (det anbefales nok at starte med få farver, ellers kan udtrykket godt blive noget kaotisk). Den fortyndede farve duppes på det våde papir. Herefter fortynder man noget mere farve, men ikke lige så meget. Og sådan bliver man ved, indtil man til sidst bruger den rene farve til få steder rundt omkring på papiret. Papiret lader man tørre. Herefter er det i gang med tusch. Her har jeg ikke decideret anbefalinger, udover at tuschen helt skal være tynd, og igen vil jeg starte med et enkelt udtryk med få forskellige mønstre, så billedet som sagt ikke bliver kaotisk. Der kan altid fyldes mere på, men fjerne det, der allerede er lavet, er svært … Billedet klippes til og kan nu skrives på på bagsiden, hvis man altså vil bruge det som et kort. Ellers kan det selvfølgelig også komme op på væggen og hænge.

De mørke rande ude i kanten har jeg ikke bevidst lavet. De kommer helt af sig selv, når væsken tættere på centeret (som buler opad) tørrer.

De mørke rande ude i kanten har jeg ikke bevidst lavet. De kommer helt af sig selv, når væsken tættere på centeret (som buler opad) tørrer.

Herman man tydeligt se, hvordan de små ringe blot er tegnet op med en tynd tusch. Jeg har forsøgt at følge formerne, så tuschen bliver integreret i billedet. Det er lykkes ok.

Her kan man tydeligt se, hvordan de små ringe blot er tegnet op med en tynd tusch. Jeg har forsøgt at følge “kanten på farverne”, så tuschen bliver integreret i billedet. Det er lykkes ok.

Når man har lavet et, kan man lige så godt lave et til ...

Når man har lavet et, kan man lige så godt lave et til …

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tørrede, saltede græskarkerner