Fønix #13 - Julekort

Broderede træer i alle årets farver

Så blev ‘juleferieprojektet’ færdig – allerede inden juleferien næsten var begyndt … Haha, ja, jeg kunne ikke lade det være – jeg måtte bare i gang!

Fra min Instagramprofil: mkladefoged.

Fra min Instagramprofil: mkladefoged.

Og SÅ er jeg ellers godt i gang!

Og SÅ er jeg ellers godt i gang!

Jeg fandt en (inaktiv) blog med nogle dejlige mønstre, som jeg tænkte, at jeg kunne bruge til noget spændende. Da jeg så småt er begyndt at brodere igen her på det sidste, skulle et af mønstrene selvfølgelig igennem samme tur som de sidste par småprojekter.

Materialer: mønster – stof – nål – masser af farver tråd/garn

Jeg er VILD med farver - og gerne MANGE farver!

Jeg er VILD med farver – og gerne MANGE farver!

Mønsteret tegnes over på stoffet. Jeg har brugt samme teknik som tidligere – se her. Ellers er det bare at gå i gang med at brodere stregerne op. Jeg har valgt at brodere i alle årets farver – lige fra forårets lysegrønne over de mørkere grønne farver til de orange efterårsfarver og vinterens køligere skær.

Farver farver farver - også det, der glitter!

Farver farver farver – også det, der glitrer!

De små knopper, jeg har på nogle af træerne, kaldes ‘french knots’. De er meget nemme at lave – når man først har forstået princippet, selvfølgelig! Knopperne lærte jeg at lave ud fra følgende bog:

Nemlig! Broderibiblen! Den har guides  til ALT - inden for broderihåndværket!

Nemlig! Broderibiblen! Den har guides til ALT – inden for broderihåndværket!

Helt nede ved stoffet vikler man tråden to gange rundt om nålen samtidig med, at man med den anden hånd sørger for at holde tråden forholdsvist stramt. Nålen sættes ned i stoffet tæt på der, hvor den anden ende af tråden stikker op.

Projektet tog ikke mange dage at lave, så hvis man tror, at det kunne være noget, så er der ikke andet for end at komme i gang!

Det færdige projekt!

Det færdige projekt!

Broderiet er allerede kommet op på væggen - men måske skal den lige steges engang ...

Broderiet er allerede kommet op på væggen – men måske skal den lige stryges engang …

Find Holger - eller ...

Find Holger – eller …

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fønix #13 - Julekort