Nem og enkel sløjfe

Hjemmelavede stempler

Dette er et af mine mange små projekter, som jeg har været i gang med i dag. Målet i dag er at få lavet noget til næste nummer af Fønix, som jeg jo skriver en artikel for engang imellem. Se de to andre artikler her og her.

Det er faktisk utrolig simpelt at lave sit eget stempel - især ift. hvad man kan bruge det til (mange gange).

Det er faktisk utrolig simpelt at lave sit eget stempel – især ift. hvad man kan bruge det til (mange gange).

Men i dag har jeg altså begivet mig ud i hjemmelavede stempler. Og hvor er det faktisk sjovt! Jeg har længe tænkt, at det var noget af det næste, som jeg skulle gå i gang med.

Af materialer skal man først og fremmest bruge et (stort) viskelæder. Mit er fra Tiger. Derudover er det nødvendigt med en hobbykniv, en tusch og til mit stempel, brugte jeg i øvrigt et presset/tørret blad fra en erantis.

Flere materialer er der faktisk ikke brug for. Jo, selvfølgelig noget stempelkaffe, når man endelig er færdig ...

Flere materialer er der faktisk ikke brug for. Jo, selvfølgelig noget stempelfarve, når man endelig er færdig …

Hvis hviskelæderet er meget tykt, vil jeg starte med at halvere det (i tykkelsen), så den anden halvdel kan bruges til andre stempler.

Viskelæderet måler 2,5 cm i tykkelsen, hvorfor jeg vælger at skære det midt over.

Viskelæderet måler 2,5 cm i tykkelsen, hvorfor jeg vælger at skære det midt over. Snittet skal være så lige som muligt, da rundinger i et efterfølgende stempel ellers kan gøre det svært at blive farvet jævnt.

Og voila! Så har man viskelæder til dobbelt så mange stempler.

Og voila! Så har man viskelæder til dobbelt så mange stempler.

Tag derefter dit flade blade, læg det på viskelæderet og med tuschen tegn forsigtigt rundt i kanten.

Bladet er meget skrøbeligt, så tegn forsøgt rundt om det. Og så gør det selvfølgelig ikke noget, hvis man kommer til at tegne på selve bladet ...

Bladet er meget skrøbeligt, så tegn forsøgt rundt om det. Og så gør det selvfølgelig ikke noget, hvis man kommer til at tegne på selve bladet …

Et styks blad klar til at blive skåret ud.

Et styks blad klar til at blive skåret ud.

Med hobbykniven skal man nu skære alt det grønne væk samt det, der lægger udenfor det grønne, så når man trykker sit færdige stempel ned i sin farve kun får selve bladets form farvet. Jeg har skåret det grønne væk ved at skære lodret ned langs kanten, hvorefter jeg skære skråt ind og ned i dybden til det lodrette stykke. Derved kan man nemt fjerne det overflødige viskelæder. Prøv dig frem.

Skære først lodret langs kanten af bladet.

Skær først lodret langs kanten af bladet.

Forsigtigt skære man bagefter skråt ind på det lodrette snit, man har lavet. Pas på ikke at komme for langt ind, da man så kan få problemer, hvis man gør det samme på den modsatte side (man kommer til at skære den del af bladet løst, så det hænger og flapper ...).

Forsigtigt skære man bagefter skråt ind på det lodrette snit, man har lavet. Pas på ikke at komme for langt ind, da man så kan få problemer, hvis man gør det samme på den modsatte side (man kommer til at skære den del af bladet løst, så det hænger og flapper …).

Færdig med dette stempel.

Færdig med dette stempel.

Herefter vil jeg anbefale at prøve viskelæderet af på et ligegyldigt stykke papir, inden du bruger det på dine projekter. Ved at gøre dette kan man se, om man mangler at skære noget mere af viskelæderet af, fx langs kanten af viskelæderet.

Og så er det ellers bare med at gå i gang. Jeg har brugt mit stempel til noget indpakningspapir, men hvorfor ikke dekorere et kort, en notesblok eller noget pynt med stemplet.

Jeg er meget tilfreds med resultatet og kan ikke vente med at få lavet nogle flere.

Jeg er meget tilfreds med resultatet og kan ikke vente med at få lavet nogle flere. De vandrette streger, der er kommet i stemplet, er jeg også ret godt tilfreds med. De er kommet, fordi jeg har brugt det inderste af viskelæderet – hvor min kniv skar det store viskelæder midt over. For at undgå stregerne skal man selvfølgelig bruge ydersiden af viskelæderet.

Her er jeg gået løs på gavepapiret ...

Her er jeg gået løs på gavepapiret …

En tynd streg oven på stemplet, når farven er tør, gør stemplet mere elegant at se på.

Her et andet stempel lavet ud fra en trekløver. En fin, tynd streg,får det til at se lidt mere elegant ud og vil fx passe fint til et kort.

Her et andet stempel lavet ud fra en trekløver. En fin, tynd streg,får det til at se lidt mere elegant ud og vil fx passe fint til et kort.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nem og enkel sløjfe