Halstørklæde i Engleuld

Nem og enkel sløjfe

Hvis du er til små og hurtige hækleprojekter, så er det her miniprojekt lige noget for dig! Det var det første, som min søster gik i gang med, da jeg skulle hjælpe hende i gang med det her moderne (efterhånden) hækling. Og jeg må sige, at hendes resultat blev ret godt. Her vil jeg dog vise den sløjfe, som jeg fik lavet færdig i efteråret. Og ja, det tog altså ikke mere end ca. 15 min.! Opskriften kan også findes på siden her.

1 stk. sløjfe på godt og vel 15 min.

1 stk. sløjfe på godt og vel 15 min.

Til min sløjfe har jeg brugt bomulden af mærket DROPS Muskat i farven rust (21). Muskat skinner lidt, hvilket, jeg synes, passer fint til sådan en sløjfe. Hæklenålen er en størrelse 4.0.

Start med at slå 25 luftmasker (lm) op. I anden række laver man en halvstangmaske (hstm) i tredje lm. Resten af anden række samt række tre og fire laver man hstm i hver maske. Vend evt. med en ekstra lm. Bryd garnet og hæft i begge ender.

Herefter folder man de to ender ind mod midten, lægger en klat lim, så de to ender hænger fast. Det sidste trin er blot at sno noget garn rundt om midten og hæfte enden, og så er man faktisk færdig! Mere kræver det ikke.

Man kan selvfølgelig og hækle en række fastmaske eller to og binde det om i stedet for at sno garn omkring sløjfen.

Man kan selvfølgelig også hækle en række fastmaske eller to og binde det om i stedet for at sno garn omkring sløjfen.

Og lige et ekstra et - lidt tættere på.

Og lige et ekstra billede – lidt tættere på.

Jeg har sat en lille spænde fast, så den kan klipses fast til fx en kjole, der skal piftes lidt op. Min spænde er købt i Søstrene Grene.

Og en spænde i på bagsiden.

Spændet skal blot stikkes ind gennem garnet, der er snoet om sløjfen. Så er den også med lige at tage af, hvis sløjfen skal bruges til noget andet. 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Halstørklæde i Engleuld