"Mine små børn"

Stel i pastel – Kathrins Keramik

En af de ting, som jeg ikke selv har begivet mig ud i, er keramik. Jeg havde keramik i folkeskolen og var nødt til at melde mig på hold med klasser, der lå under mig, fordi ingen på min årgang længere ville have det. Derudover har jeg lavet lidt i ler ved min Mormor  i sommerferierne, da vi var mindre.

Desværre synes jeg, at det er et lidt besværligt kreativt fag, da de færreste lige har plads til en stor ovn, der kan varme op til omkring 1000 grader i laaang tid. Og så er det jo også lidt noget klistret og vådt stads, man har med at gøre, så et værksted med alle remedier ville nok være det optimale.

Min tidligere fløjtelærer, Kathrin Schroeder, har netop et værksted i Sønderborg! Udover at undervise i blokfløjte, er hun også uddannet pottemager og laver en del forskelligt, men mange af hendes produkter er noget, som man kan bruge i hverdagen – fx tallerkener, skåle og krus. Farverne er også forskellige, men specielt hendes stel er malet med pastelfarver (fx rosa, hvid, lyseblå og -grøn).

Kig forbi hendes hjemmeside – og også hendes værksted eller nogle af butikkerne i Sønderborg, som sælger hendes keramik (se mere information på hendes hjemmeside). Næste gang jeg kigger forbi, kunne jeg godt overveje at købe nogle af hendes meget enkle og “skarpe” dessert-/frokosttallerkener.

Tallerkenerne i baggrunden til venstre, kunne jeg da helt sikkert godt tænke mig at eje et par stykker af!

Tallerkenerne i baggrunden til venstre, kunne jeg da helt sikkert godt tænke mig at eje et par stykker af!

Her er noget, af det Kathrin har lavet - et sødt krus med tilhørende "skål" til tebrevet.

Her er noget, af det Kathrin har lavet – et sødt krus med tilhørende “skål” til tebrevet.

En sød vase, hvori jeg om sommeren sætter friske blomster fra grøftekanten i.

En sød vase, hvori jeg om sommeren sætter friske blomster fra grøftekanten i.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"Mine små børn"