Rejseclutch i læder

Fønix #15 er ude! – Smykker i Fimo-ler

Så udkom Fønix nr. 15 og fjerde blad, hvor jeg er med. Og denne gang har jeg kunnet præsentere to projekter!

IMG_0282

Det er altid en fornøjelse at få lov til at være en del af bladets forfattere, og jeg elsker at kunne få lov til – forhåbentlig – at viderebringe noget kreativ energi til andre.

Samtidig er det dog ofte også en udfordring. Selvom jeg ser mig selv som kreativ, bliver der ved sådan en udgivelse lagt lidt ekstra pres på. For det første må det projekt, som jeg vælger, ikke være for svært – de fleste skal kunne være med. For det andet skal det ramme et bredt publikum (her: 14-30 årige (katolikker)). For det tredje må det ikke kræve for mange billeder, illustrationer og for meget tekst, da jeg kun har to sider at skrive på. Og for det fjerde skal projekterne kunne laves af materialer, som alle kan skaffe, og som ikke er for dyre.

Derfor ender det ofte også med, at jeg lang tid før deadline må tænke over, hvad der skal med i næste blad. Og det ender da også ofte med, at det først er mit andet, tredje eller fjerde projekt, der bliver det endelige. Så ja, forberedelse skal der til, men jeg glæder mig hver gang! Og så er det da også bare lidt fedt at se sit eget produkt blive trykt i et blad, som man ved, at andre læser!

 

Men som sagt, er der to projekter med i bladet denne gang. I dag vil jeg vise det ene, mens det andet (som måske kræver lidt mere forklaring), vil komme op på bloggen inden længe! I dag handler det om Fimo-ler!

Fimo-ler er ikke et særligt nyt produkt, men alligevel har jeg først fået øjnene op for det for nylig. I Fønix valgte jeg at lave en halskæde lavet af 20 perler i følgende farver: white, sahara, caramel og chocolate. De kan fx købes i Panduro Hobby.

I hver farve skærer man fem stykker ler, der hver måler ca. 1x1x½ cm. Den lille firkant rulles til en kugle, trykkes flad og med en nål laves et hul, så en snor kan komme igennem (se billede). Hver perle måler 1½-2 cm i diameter. Det er en god ide at starte med de lyse farver og meget gerne bruge engangshandsker (helst en ny til hver farve), så leret ikke bliver beskidt af de små ting, der kan sidde fast i huden. Dette gælder både for de lyse og de mørke farver!

Halskæde 1

De 20 perler lægges på et stykke bagepapir på en bageplade i ovnen med en temperatur på 110 °C. Efter 25-30 min. tages de ud og køler af. NB Jeg bemærkede ikke, at leret krympede i ovnen. Til sidst kommes de på en snor (fx en lædersnor), og så er halskæden klar til brug.

Halskæde 2

Udover smykker kan Fimo-ler også bruges til at lave fx skåle af (se fx en opskrift på DIY clay jewelry dish), boligpynt (såsom lysestager), nøgleringe osv. osv. Det er kun fantasien, der sætter grænser!

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rejseclutch i læder