Første hækleprojekt

À la HAY

Dem, der læser boligmagasiner og lignende, kender vist til HAY og mærkets puder og tæpper. De er over det hele! Det var de også for to år siden, da jeg var i Paris med min gode pariserveninde. Dengang så jeg dem i en butik i Marais-kvarteret (i øvrigt det hyggeligste kvarter i Paris – hvis I spørg en tidligere au pair …). Men som det også gælder i dag, så koster de lidt i den dyre ende – i hvert fald ift. hvad jeg vil give for et par puder. Så tja, hvorfor ikke bare selv lave dem!?

Derfor gik jeg på jagt efter stoffer i samtlige stofforretninger, der ligger for foden af Sacre Caeur. I min yndlingsbutik, som sjovt nok også er den største på gaden (vist fem etager), fandt jeg tre forskellige farver i noget uldlignende stof. Orange, gul og mørkeblå blev det til. Derudover købte jeg tre af de største knapper, som butikken overfor havde (4-5 cm i diameteren).

Tilbage i Danmark har jeg fået syet tre dejlige puder, som vi bruger flittigt, når vi tager os et lille hvil. Knapperne beklædte jeg med et kvadratisk stykke stof fra de tre stoffer, som jeg havde købt. Bag på knappen hæfter man stoffet sammen med en masse tråde på kryds og tværs, så det sidder godt stramt omkring knappen. De færdige knapper matchede jeg, så de ikke havde den samme farve som selve pudebetrækket.

Hvis andre vil kaste sig ud i projektet, ved jeg, at Stof&Stil har noget lignende uld, fx uld boucle eller uldfilt. Selve puderne/fyldet kan man finde i samme forretning – og muligvis også knapperne.

Jeg er blevet godt tilfreds med resultatet – og så var det oven i købet pærenemt. Puder ER og bliver det nemmeste at sy! Men det bedste ved det hele er, at de er SÅ meget billigere end de ægte HAY-puder!

Nemme homemade "HAY"-puder med materialer fra diverse parisiske forretninger.

Nemme homemade “HAY”-puder med materialer fra diverse parisiske forretninger.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Første hækleprojekt