Stel i pastel - Kathrins Keramik

Klar, parat – SY!

Endelig fik jeg fat i mit uld til frakken! Det har jeg ventet på i en hel uge, men fordi Odenses Stof&Stil ikke havde nok metre af den farve, som jeg ønskede, var jeg nødt til at få mine forældre til købe det i Sønderborg til mig. I går kom de forbi Odense og havde det selvfølgelig med til mig! Skønt! Og farven, ja, den blev bordeaux!

Så hele dagen i dag har stået på frakkesyning – og jeg er faktisk kommet ret langt. Alt stof til den øvre del er klippet ud og syet sammen på min symaskine, sådan så overdelen gerne skulle passe til foret, der jo allerede er klar.

Når man begynder på et så stort et projekt – som jeg synes, at en frakke er, så kan det godt betale sig at gøre sig umage fra starten. Derfor anbefalede min Mor mig først at ri rundt langs papiret, efter at man har klippet stoffet ud, så sammensyningerne bliver så præcise som muligt. Derudover skal man starte med selvfølgelig at sætte knappenåle i stoffet, men dernæst også ri delene sammen, inden man syr på symaskinen. Dermed kan man rette stoffet til uden at skulle bruge en hel masse tid på at hive det stramme tråd op fra symaskinen. Riningen tager også tid, men jeg ved af erfaring, at det som sagt kan betale sig.

Fortsættelse følger …

Og farven blev bordeaux!

Og farven blev bordeaux!

Stofdelene er ved at blive klippet ud. Her er det ærmerne.

Stofdelene er ved at blive klippet ud. Her er det ærmerne.

Al forberedelsen før selve syningen tager en hel masse tid, men det kan i sidste ende betale sig at gøre sig umage med denne del!

Al forberedelsen før selve syningen tager en hel masse tid, men det kan i sidste ende betale sig at gøre sig umage med denne del!

En vigtig del er riningen - her langs papiret. Mine knappenåle har en lidt blød spids, så de ikke ødelægger forstoffets (eller fx silkens) tætvævede tråde. Mht. til at sætte dem i uld, er nålespidsens form vist af mindre betydning ...

En vigtig del er riningen – her langs papiret. Mine knappenåle har en lidt blød spids, så de ikke ødelægger forstoffets (eller fx silkens) tætvævede tråde. Mht. til at sætte dem i uld, er nålespidsens form vist af mindre betydning …

Så langt er jeg kommet her til aften. den skulle gerne være passet så godt til, at den passer med foret - jeg krydser fingre!

Så langt er jeg kommet her til aften. den skulle gerne være passet så godt til, at den passer med foret – jeg krydser fingre!

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stel i pastel - Kathrins Keramik