Hjemmelavede stempler

Dekoration af stearinlys

Denne gang har jeg kastet mig ud i noget nyt, nemlig dekorering af lys med serviet. Et meget simpelt DIY projekt, som ikke kræver meget – hverken tid eller materialer.

Lysene her er købt i IKEA.

Lysene her er købt i IKEA. Og den skarpe (musikalske) læser, kan se, at jeg har vendt noderne den forkerte vej på det ene lys (utroligt, når jeg nu selv er musiker …).

Man har brug for selve lysene (små som store), limlak/decoupagelim, en dekorativ serviet samt en skarp saks.

Lys, lim og serviet - og selvfølgelig en saks (den glemte jeg på billedet).

Lys, lim og serviet – og selvfølgelig en saks (den glemte jeg på billedet).

Start med at hive det yderste lag af servieten. Det er kun dette lag, der skal bruges. Klip det evt. til, så det passer til størrelsen af lyset.

Men hvis først begynder at nærstudere sådan en serviet, finder man ud af, at den faktisk består af flere lag, så tjek lige, at du kun har et lag tilbage, elles kan det godt skabe problemer og falde af lysene senere.

Hvis man først begynder at nærstudere sådan en serviet, finder man ud af, at den faktisk består af mange lag, så tjek lige, at du kun har ét lag tilbage, elles kan det godt skabe problemer og falde af lyset senere. Man skal næsten kunne kigge gennem laget.

Lyset smøres/pensles med limet hele vejen rundt. Hver opmærksom på, at især kanterne, oppe som nede, er meget vigtige, så fugt dem gerne flere gange med limet. Jeg brugte blot min finger til at smøre lyset med. Herefter lægges lyset på servietten og rulles helt ind i det.

Lim på fingeren og serviet på lyset, og så skal der rulles.

Lim på fingeren og serviet på lyset, og så skal der rulles.

Lad et lille stykke af servietten overlappe den anden ende af den, og smør den lille lap med lidt lim. Herved vil man stort set ikke se overgangen – hvilket selvfølgelig afhænger meget af den valgte serviets mønster.

Læg lidt lim langs den lille flap og pres den så ned, så det overlapper den anden ende af servietten. Med mit valg af mønster bliver overgangen stort set usynlig (jeg kender i hvert fald ikke den melodi, som noderne danner ...).

Læg lidt lim langs den lille flap og pres den så ned, så det overlapper den anden ende af servietten. Med mit valg af mønster bliver overgangen stort set usynlig (jeg kender i hvert fald ikke den melodi, som noderne danner …).

Og så er det ellers bare med at klippe det til med en skarp saks, og voila, så har man to fine lys – som man næsten ikke kan nænne af brænde ned …

En skarp saks gør underværker i dette tilfælde, for så bliver kanten også skarp og falder i et med lysets kant.

En skarp saks gør underværker i dette tilfælde, for så bliver kanten også skarp og falder i et med lysets kant.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavede stempler