"Farverige Bali"

Ups – ny jakke …

Ja, det er typisk mig: gå i gang med et nye projekt, før jeg er færdigt med et andet. Jeg så for nylig en jakke fra Mango, som jeg egentlig godt kunne tænke mig. MEN – igen igen – jeg er for nærig! Eller det ved jeg ikke; 799 kr for en overgangsjakke (når man nu allerede har mindst to i forvejen)!? Jo, det er lidt mange penge, når man (næsten) kun lever på SU.

Nå, men jeg så den for en uge eller to siden og blev så enig med mig selv om, at den kunne jeg da nemt lave selv – da jeg desuden også havde set en model i Stof&Stil, som mindede ret meget om Mango-jakken. Så LIGE efter min eksamen i torsdag, cyklede jeg ud og købte stoffet og modellen – 380 kr alt i alt, og altså noget billigere end den “originale” jakke.

Efter at have dampet det 1,75 cm lange stof på strygebrættet, fik jeg klippet alle (der var ikke så mange) stykker ud. De blev riet og dernæst syet rundt langs kanten – først de to forsider og bagsiden og sidenhen også ærmerne, og så burde man jo egentlig være ved at være færdig, tænker man, men der var et stykke vej endnu. Foret skulle også tilpasses, og der skulle sys knapper og trykknapper i. Men ca. 10 timer i alt fordelt over to dage er jo egentlig ikke ret meget, og resultatet er faktisk blevet ret godt, hvis jeg selv skulle sige det.

Jeg tænker at bruge jakken til både en overgangsjakke her i efteråret (den er allerede prøvet af i dag, og det fungerer fint) samt som en stor bluse/pyntejakke over en hvid bluse og et par sorte bukser. Ved det sidste outfit vil jeg dog åbne jakken, så det ligner en forstørret blazer i åbningen.

Næste projekt MÅ og SKAL være, at jeg skal blive færdig med min bordeauxfarvet frakke … Og PS. Avokadostenene står stadig i vindueskarmen, men der er ikke just sket noget som helst med dem … Vi venter!

Det store stykke stof blev først dampet med vand på strygebrættet og herefter klippet ud til de få stykker, som jakken kræver (en EASY jakke!).

Det store stykke stof blev først dampet med vand på strygebrættet og herefter klippet ud til de få stykker, som jakken kræver (en EASY jakke!).

Det sort og hvid "ternet" stof er købt i Stof&Stil og består af 50 % uld og 50 % viskose (og skal IKKE vaskes i vaskemaskinen - jeg taler af erfaring ...).

Det sort og hvid “ternet” stof er købt i Stof&Stil og består af 50 % uld og 50 % viskose (og skal IKKE vaskes i vaskemaskinen – jeg taler af erfaring …).

Forsiderne og bagsiden er syet sammen.

Forsiderne og bagsiden er syet sammen.

Done!

Done!

Sort og hvid ternet jakke 5

Detaljen: kanppen, som blot er en "snydeknap" og fungerer kun til pynt (jeg har en svaghed over for knaphuller ...).

Detaljen: knappen, som blot er en “snydeknap” og fungerer kun til pynt (jeg har en svaghed over for knaphuller …).

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"Farverige Bali"