Swingnederdel

Tørrede, saltede græskarkerner

Igen er tiden inde til at lave græskarsuppe. Både konsistensen og farven af retten minder mig om efterår. Den opskrift, jeg plejer at følge, har jeg en opskrift på her.

Men denne gang skulle jeg også prøve noget andet med mit græskar. Og nej, det var ikke det at udhule den og sætte et fyrfadslys i det, men derimod at riste kernerne til snacks.

Jeg har kigget lidt rundt på Internettet for at finde en opskrift, hvilket endte med, at jeg gjorde følgende: kernerne renses for græskarkød og tørres (gerne til næste dag!). Derefter hældes de i en lille pose sammen med olie og salt. Posen rystes godt og drysses ud på et stykke bagepapir og varmes i ovnen ved 125 grader Celsius i 1 time eller indtil, at de er blevet gyldne.

Og vupti, så har man nogle sprøde, saltede græskarkerner. På hjemmesiderne anbefalede flere også at ryste andre krydderier sammen med kernerne (fx hvidløgspulver, cayennepeber, peber), hvilket vist må prøves næste gang.

Der ar riiigeligt med kerner - især når man, som vi, plejer at lave dobbeltportion af græskarsuppen! Her er dog kun vist en mindre del af den færdige produktion!

Der er riiigeligt med kerner – især når man, som vi, plejer at lave dobbeltportion af græskarsuppen! Her er dog kun vist en mindre del af den færdige produktion!

Mums mums! Jeg tror, at det er vigtigt, at tørre dem godt og grundigt, inden de kommes i ovnen, så de bliver rigtig sprøde. Næste gang vil jeg i hvert fald vente det døgn, som mange anbefaler ...

Mums mums! Jeg tror, at det er vigtigt at tørre dem godt og grundigt, inden de kommes i ovnen, så de bliver rigtig sprøde. Næste gang vil jeg i hvert fald vente det døgn, som mange anbefaler …

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Swingnederdel